Stranden i lilla mysiga Puerto Pollensa på norra sidan av Mallorca

Stranden i lilla mysiga Puerto Pollensa på norra sidan av Mallorca

Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa är en charmig och relativt lugn stad, där lokal kultur blandas med så väl spanska som utländska turister på ett skönt och avslappnat sätt. Åk till Puerto de Pollensa för en härlig och harmonisk strandsemester i äkta Mallorcansk miljö!

Baddestinationen Puerto de Pollensa ligger i en bukt på norra Mallorca, och är känd bland både spanjorer och nordeuropéer för sitt vackra läge. Den lokala prägeln gör att Puerto de Pollensa upplevs som genuint Mallorcansk och mindre turistig än andra resmål på ön. Staden ligger en kvarts biltur från det mer kända resmålet Alcúdia, och det är heller inte långt till den vackra lilla badbukten Cala San Vicente.

Njut Mallorcas härliga strandliv

Puerto de Pollensa har en ljus och läcker sandstrand, omgiven av vacker natur och mysiga strandcaféer. Stranden sträcker sig från hamnen i norr och ca 1.5 km söderut, och är så pass bred att den sällan blir överfull. Längs strandpromenaden ligger det många bra restauranger med både lokala specialiteter, spanska rätter och internationella klassiker. Strandpromenaden är också ett populärt ställe att strosa runt på kvällstid. Slå dig ner på något av caféerna för att kika på folk, ta en god drink eller smaka någon av de lokala delikatesserna.

Aktiviteter i Puerto de Pollensa

Du hittar inget pulserande uteliv i Puerto de Pollensa. Det finns självklart barer och beachklubbar, men vill du på nattklubb får du ta bussen till Alcudia. Till Puerto de Pollensa reser man för att bara njuta av livet i vackra och avkopplande omgivningar.

På stranden kan du roa dig med aktiviteter som att hyra vattenscooter, åka vattenskidor, paddla kajak eller hyra en liten segelbåt. Är du kulturintresserad bör du besöka den lilla byn Pollensa som ligger ca. fem kilometer in i landet. Här är det massa gamla byggnader att se på, och man kan verkligen höra historiens vingslag när man traskar runt längs de smala gatorna. På en liten höjd i utkanten av stadskärnan ligger ett gammalt kapell som du kan nå via en stentrappa, med fin utsikt över byn och det omkringliggande landskapet.

Avståndet från Palma flygplats till Puerto de Pollensa är ca 70km och det går bussar både från flygplatsen och Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Puerto de Pollensa

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto de Pollensa:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 23°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 18°C

Prognos för Puerto de Pollensa:

Flyg + Hotell

Apartamentos Habitat ★★★ 7n 3 178:-
Apartamentos Massol ★★ 7n 3 875:-
Flora ★★★ 7n 4 275:-
Bellamar ★★★ 7n 4 632:-
Bahia Pollença Aparthotel ★★★ 7n 5 405:-
Club del Sol Resort & Spa ★★★★ 7n 5 475:-
Cabot Pollensa Park Spa ★★★★ 7n 5 589:-
Hoposa Apartamentos Montelin ★★★★ 7n 5 632:-
Llevant Apartamentos ★★★★ 7n 5 753:-
Hobby Club ★★★★ 7n 5 870:-

Sök efter resor till Puerto de Pollenca

Karta

Port de Pollenca

Övriga destinationer