Poniente beach, Benidorm

Poniente beach, Benidorm

Costa Blanca

Costa Blanca är en drygt 200 kilometer lång kustlinje som sträcker sig från Dénia i norr till La Manga i söder. Här finns många olika semesterorter att välja mellan, och massa god mat, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Costa Blanca, eller den vita kusten, är uppkallad efter de många och långa, vita sandstränderna som dominerar på denna del av Spaniens kust. Men det är flera saker än stränderna som har gjort detta område så populärt bland turister. Den vackra naturen och det behagliga klimatet är mycket omtyckt, speciellt av oss nordeuropéer. Uppskattar du dessutom bra mat och ett varierat nöjesliv är Costa Blanca definitivt ett resmål för dig!

Costa Blancas stränder

Costa Blanca består av många mil med vackra sandstränder, och många av stränderna är långgrunda och barnvänliga. Är du inte så förtjust av varken finkornig sand eller grunt badvatten finns det självklart också rullstensstränder, klippiga stränder och stränder där det är perfekt att surfa. Bara för att nämna några av alternativen! Det finns självklart också gott om parasoll och strandstolar till uthyrning på de flesta av stränderna, samt ett rikt utbud av vattensportaktiviteter.

Restauranger och shopping på Costa Blanca

Costa Blanca är känt för att ha massor av bra restauranger – med allt från lokal medelhavsmat, färsk fisk och skaldjur eller tapas, till internationella menyer.

Är shopping din grej kan du välja och vraka bland lända märkesbutiker, köpcentrum och lokala marknader. Det största utbudet hittar du i Costa Blancas ”huvudstad” Alicante, men också Benidorm är känt för att ha bra shopping. Här stöter du dessutom garanterat på andra svenskar eller norrmän.

Aktiviteter och utflykter på Costa Blanca

Costa Blanca har nästan ett oändligt utbud av aktiviteter, sevärdheter och historiska platser. Benidorm är kanske den mest kända semesterorten på denna del av kusten, dit många åker att golfa under så väl sommar som vinter.

Reser du med barn är någon av de fem temaparkerna som ligger på Costa Blanca ett uppskattat utflyktsmål. Andra populära aktivitet är vattensporter som volleyboll, parasailing, trampbåt eller surfing. Vill du se så mycket som möjligt rekommenderar vi att hyra en bil. Då kan du tillexempel ta med familjen på dagsutflykt till Valencia, som är Spaniens tredje största stad, eller den historiska hamnstaden Cartagena.

Sök efter resor till Costa Blanca

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Costa Blanca:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 16°C 6°C 14°C
Februari 18°C 6°C 13°C
Mars 20°C 8°C 14°C
April 22°C 10°C 15°C
Maj 25°C 13°C 17°C
Juni 29°C 17°C 20°C
Juli 32°C 19°C 24°C
Augusti 32°C 20°C 25°C
September 30°C 18°C 24°C
Oktober 25°C 14°C 21°C
November 21°C 10°C 18°C
December 17°C 7°C 15°C

Prognos för Costa Blanca:

Flyg + Hotell

Benidorm ★★★ 7n 2 969:-
Torrevieja ★★★ 7n 2 988:-
Calpe ★★★ 7n 3 276:-
Alicante ★★★ 7n 3 289:-
L'Albir ★★★ 7n 3 580:-
Guardamar del Segura ★★★ 7n 3 659:-
Santa Pola ★★★★ 7n 3 718:-
Denia ★★★ 7n 3 756:-
Playa de San Juan ★★★ 7n 3 916:-
Murcia ★★★★ 7n 3 956:-

Sök efter resor till Costa Blanca

Karta

Costa Blanca

Destinationer i Costa Blanca

Övriga destinationer