Madeira erbjuder vandringsmöjligheter i världsklass

Madeira erbjuder vandringsmöjligheter i världsklass

Madeira

Madeira är en blomstrande och gästvänlig ö i Atlanten, med storslagen natur och ett härligt nöjesliv. Klimatet på Madeira är jämnt och behagligt året om, och det finns massa spännande sevärdheter och vackra vandringsleder att upptäcka under en semester här!

Madeira kallas ofta "den gröna ön" eller "blomsterön". Vissa kallar också Madeira för "Atlantens flytande trädgård". Kärt barn har som bekant många namn – och att ön både är grön och full av vackra blommor stämmer bra. Utöver den vackra naturen är Madeira också känt för att ha ett behagligt klimat mer eller mindre hela året.

Det är otroligt fint att gå på vandring på Madeira. Längs hela ön finns det så kallade levador; gamla vattendrag som idag ligger till grund för de underbara vandringsmöjligheterna på ön. Vandringsutflykterna du kan ge dig ut på på Madeira är faktiskt så spektakulära att det knappt finns några jämförbara någon annanstans i världen.

Den charmiga huvudstaden Funchal

De flesta som reser till Madeira väljer att bo i huvudstaden Funchal. Staden är spännande och vacker, med flera lokala marknader och ett gammalt centrum med slingrande gator och små kaféer både här och där. Funchal har också ett bra utbud av restauranger och barer. Fisk och skaldjur är en självklarhet på menyn, eftersom stan ligger vid havet. När det gäller drinkar ska du absolut prova den populära, lokala cocktailen poncha, som är en blandning av rom, honung, citron och färskpressad juice.

Sol, bad och stränder på Madeira

Madeira är resmålet där du kan sola och bada utan att kämpa med sand mellan tårna, på kroppen och i strandväskan. Det finns nämligen en mängd fina stenstränder på ön – men självklart också sandstränder om man föredrar det.

De finaste stränderna på Madeira anses att vara Prainha Caniçal, Ponta Gorda Lido, Formosa och Mahico. Prainha Caniçal ligger på öns östra spets och är en fin liten lavastrand omgiven av klippor och ett vackert landskap. I stadsdelen Lido i huvudstaden Funchal hittar du Ponta Gorda, eller Lido-baden, som består av uppbyggda havspooler med saltvatten. Formosa är en lång och vacker stenstrand som ligger väster om Funchal, där både lokala Madeirabor och turister flockas. Mahico är en av de få sandstränderna på Madeira, med gyllene sand, skyddande vågbrytare och långgrunt vatten. Du hittar stranden i Mahico på Madeiras östkust, som också är öns tidigare huvudstad.

Natur och vandringar på Madeira

Det råder ingen tvekan om att det är naturen som gör Madeira till ett så speciellt och attraktivt resmål. Ön är både grön, bergig och dramatisk. Det finns totalt nästan 3 000 kilometer bevattningskanaler som transporterar nederbörd från bergen till jordbruksområdena nere vid kusten. Det har byggts imponerande stigar längs dessa levadorna, som underhålls och sköts om väl. Att gå längs dessa historiska kanaler är en upplevelse i världsklass, och man får aldrig nog av de vackra vyerna. Det är med andra ord inte så konstigt att de som väl har upptäckt Madeira gärna reser tillbaka år efter år!

Madeira Airport ligger ca 23 km från Funchal centrum och det går bussar till huvudstaden med jämna mellanrum. Vi rekommenderar absolut att hyra bil under en semester på Madeira, för att hinna se så mycket som möjligt av denna natursköna ö.

Sök efter resor till Madeira

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Madeira:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 19°C 13°C 18°C
Februari 19°C 13°C 18°C
Mars 19°C 14°C 18°C
April 20°C 14°C 18°C
Maj 20°C 15°C 19°C
Juni 22°C 18°C 20°C
Juli 24°C 19°C 22°C
Augusti 25°C 20°C 22°C
September 25°C 19°C 23°C
Oktober 24°C 18°C 22°C
November 22°C 16°C 21°C
December 20°C 14°C 19°C

Prognos för Madeira:

Flyg + Hotell

Funchal ★★★ 7n 6 052:-
Machico ★★★ 7n 6 441:-
Caniço ★★★ 7n 6 595:-
Ponta do Sol ★★★ 7n 6 882:-
Calheta ★★ 7n 7 547:-
Santa Cruz ★★★★ 7n 7 680:-
Santo da Serra ★★★★ 7n 9 195:-

Sök efter resor till Madeira

Karta

Madeira

Destinationer i Madeira

Övriga destinationer