Bild av Thailand

Thailand

Kungariket Thailand är den orientaliska drömmen. Här finns vackra buddistiska tempel, bungalows på kritvita stränder, ett välsmakande och raffinerat kök, den pulserande huvudstaden Bangkok, intressanta historiska sevärdheter, fantastisk dykning och en leende befolkning. Det är inte utan anledning som Thailand är ett av svenskarnas popläraste resmål med över 500.000 resande varje år. Få länder har så mycket att bjuda på som Thailand. Alla hittar sitt eget lilla paradis här, vare sig man reser ensam, med barn, vänner eller familj.

- Exotiska stränder och spännande kultur i det leende landet

Thailand ligger i hjärtat av sydostasien och gränsar till Myanmar, Laos, Malaysia och Kambodja. Det bor närmare 67 miljoner i landet och valutan är thailändska Baht. Generellt kan man säga att det är två områden som är speciellt populära att besöka. Det ena är Thailand med Bangkok, Pattaya, Thailand, Thailand, Thailand och Thailand. Det andra är Thailand med Phuket och Krabi på västkusten samt Thailand på östkusten.

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med regnperiod mellan maj-oktober. Den bästa tiden att besöka landet är november - april när det är varmare och regnar mindre. Religion: Det råder religionsfrihet i Thailand, men buddhismen står för 95%.
Tidsskillnad: ligger 6h före Sverige under vintertid samt 5h före under sommartid.
Visum: Svenskar behöver inte visum till Thailand för uppehåll kortare än 30 dagar, men passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst.
Vaccinationer: På 1177.se kan du se vilka vaccinationer du behöver i god tid före avresa. Vanligaste vaccinationerna man bör ha är difteri, stelkramp, polio och gulsot.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Tourism Authority of Thailand (EN)
Yahoo Weather (EN)

Sök efter resor till Thailand

Väder och temperaturer

Prognos för Thailand:

Flyg + Hotell

Bangkok ★★★ 7n 7 545:-
Hua Hin ★★★ 7n 7 606:-
Pattaya ★★★ 7n 7 697:-
Trat ★★★★ 7n 8 432:-
Patong ★★★★ 8n 8 979:-
Cha-am ★★★★★ 7n 9 249:-
Karon ★★★ 11n 9 695:-
Khao Lak ★★★★ 11n 9 695:-
Kata ★★★ 11n 9 895:-
Ao Nang ★★★★ 6n 9 964:-

Sök efter resor till Thailand

Karta

Thailand

Destinationer i Thailand

Övriga destinationer