Bild av Ao Nang

Ao Nang

Ao Nang är en populär liten badort i det vackra Krabi-området. Här är atmosfären livlig men samtidigt avslappnad, och du kommer att träffa både backpackers, familjer och semesterfirare som söker komfort och lyx.

Skärgården utanför Ao Nang är dramatisk med branta klippväggar som reser sig rakt upp ur havet, frodig djungel och kritvita stränder. Många reklambilder kommer just från detta område.

Stränder och strandliv

Stranden i själva Ao Nang är inte den finaste i området. Även om den absolut är "tillräckligt fin". Det är bara det att stränderna som ligger bara en liten bit bort är så oerhört vackra. Ute i skärgården, bara en kort resa med longtailbåt från Ao Nang, hittar du några av Thailands vackraste stränder med kritvit sand. Havet är turkosblått i nyanser från ljusgrönt till mörkt turkos. Och ja – du kan snorkla. På flera ställen i närheten är förhållandena mycket bra, och du kan se fiskar i alla regnbågens färger. Det finns alltid en longtailbåt tillgänglig, och det är enkelt att göra dagsutflykter till stränder och öar i skärgården utanför Ao Nang.

Restauranger och nattliv

Ao Nang har ett bra utbud av restauranger som serverar inte bara utsökt, lokal thaimat utan även internationella rätter. Det finns också en hel del barer, kaféer och små matställen längs huvudgatan och strandgatan. Här finns även några butiker. Lagom stort, tycker många, men om Ao Nang skulle ha för lite shopping kan du ta en tuk-tuk till provinshuvudstaden Krabi stad. Resan tar cirka 20 minuter. Ett roligt tips är att besöka nattmarknaden i Krabi stad, som säljer kläder, hantverk och allt annat du behöver – eller inte behöver… Kom bara ihåg att du måste pruta.

Aktiviteter och utflykter

Ao Nang och hela Krabi-området är som gjort för aktiviteter och utflykter. Oavsett vilka intressen du har. Vill du ta det lugnt och tillbringa lata dagar på stränderna kan du välja bland de vackraste i Thailand och kanske i hela världen. De är bara en kort resa med longtailbåt bort. Vill du klättra kan du åka till Railay Beach där du har hundratals klätterleder tillgängliga – i alla svårighetsgrader. Och när du tar en paus kan du beundra andra som sysslar med samma aktivitet. Kanske lär du dig till och med några nya knep. Utrustning kan hyras på plats om du inte har med dig egen. Vill du dyka eller snorkla är det bara att ta på dig dykmasken och följa med på en tur till små och stora rev. Eller varför inte spela strandvolleyboll eller frisbee innan solen går ner för kvällen?

Sök efter resor till Ao Nang

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Ao Nang:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 31°C 23°C 28°C
Februari 32°C 23°C 29°C
Mars 33°C 24°C 30°C
April 33°C 25°C 31°C
Maj 31°C 25°C 31°C
Juni 31°C 25°C 30°C
Juli 31°C 25°C 30°C
Augusti 31°C 24°C 29°C
September 30°C 24°C 29°C
Oktober 31°C 24°C 30°C
November 31°C 24°C 30°C
December 31°C 24°C 29°C

Prognos för Ao Nang:

Övriga destinationer