Rhodos är en av Greklands mest populära öar

Rhodos är en av Greklands mest populära öar

Rhodos

Rhodos är ett resmål som många vänder tillbaka till år efter år, och det är inte så konstigt att förstå. På Rhodos får du nämligen både en solsäker semester, ett varierat nöjesliv, möjlighet för kulturella upplevelser och massa bra badvikar – för att nämna några av de saker som ön är känd för!

Rhodos är kanske den mest populära av de grekiska öarna. Det är den största ön i ögruppen Dodekanesos – förr i tiden kallat Tolvöarna – och det sägs att Rhodos också har flest soldagar av alla Greklands öar. Framför allt är Rhodos ett mycket allsidigt resmål. Här samsas barnfamiljer med par, pensionärer och festglada ungdomar, och alla verkar hitta "sin" speciella plats på denna härliga ö.

En varierad ö med "något för alla"

Huvudstaden Rhodos stad har ett vackert centrum från medeltiden och ett ungdomligt, och ibland intensivt, nöjesliv. Utöver kulturupplevelser och bargator finns det förstås massvis av trevliga restauranger, barer och caféer här.

Reser man runt lite på Rhodos, och då speciellt längs kusten, finns små charmiga semesterorter med ett mer avslappnat tempo. Vackra Lindos är den mest kända staden utöver huvudstaden, och stränderna här är kanske de vackraste på ön. Kolymbia är en annan idyllisk och lugn liten plats som ligger mellan Lindos och Rhodos stad.

Ialyssos och Ixia på västkusten är populära resmål för vindsurfare, medan Faliraki på östkusten är en välorganiserad och lyxig semesterort med ett brett utbud av restauranger, underhållning och bra hotell.

Mat, dryck och restauranger på Rhodos

Rhodos har ett stort utbud av restauranger och matställen. Speciellt i Rhodos stad och Faliraki är urvalet och variationen stor. Här kan du frossa i färsk fisk och skaldjur, äta traditionell grekisk mat på lokala tavernor, njuta av äkta italiensk pizza och pasta eller besöka någon av de internationella restaurangerna med mat från (nästan) världens alla hörn.

Det finns flera vinproducenter på Rhodos, så misströsta inte om du tröttnar på det grekiska bordsvinet Retsina. Be om att få smaka något från de lokala producenterna, så hittar du garanterat ett nytt favoritvin!

Hotell, lägenheter og semesterhus på Rhodos

Det är inga problem att hitta bostäder som passar alla oavsett budget på Rhodos. Välj och vraka mellan små, lokala pensionat till lyxiga 5-stjärniga hotell med all inclusive. Eftersom Rhodos är ett så populärt resmål finns det nästan alltid bra erbjudanden på paketresor hit – ofta med bra boende.

Om du reser med barn finns det många hotell med faciliteter som är speciellt anpassade för barnfamiljer; som bra poolområden, barnvänliga restauranger och aktiviteter för så väl stora som små. Många av hotellen på Rhodos har också bra underhållningsprogram på kvällarna i högsäsong.

Sök efter resor till Rhodos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rhodos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 19°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 21°C
Juni 28°C 20°C 24°C
Juli 30°C 22°C 27°C
Augusti 31°C 23°C 28°C
September 28°C 20°C 27°C
Oktober 24°C 17°C 25°C
November 20°C 13°C 22°C
December 17°C 10°C 20°C

Prognos för Rhodos:

Flyg + Hotell

Faliraki ★★★ 7n 3 229:-
Ixia ★★★ 7n 3 229:-
Archangelos ★★ 7n 3 251:-
Rhodes city ★★ 7n 3 389:-
Lárdos ★★ 7n 3 634:-
Kremastí ★★★ 7n 3 686:-
Pefkos ★★★ 7n 3 878:-
Afántou ★★ 7n 3 965:-
Ialysos ★★ 7n 4 109:-
Theologòs ★★★ 7n 4 252:-

Sök efter resor till Rhodos

Karta

Rhodes

Destinationer i Rhodos

Övriga destinationer