Traditionell vitkalkad fiskeby och populärt resmål på Costa Brava

Traditionell vitkalkad fiskeby och populärt resmål på Costa Brava

Costa Brava

Costa Brava är ett populärt resmål bland så väl barnfamiljer som festsugna ungdomar, tack vare fantastiska stränder, gott om aktiviteter och närheten till storstaden Barcelona.

Costa Brava är den nordligaste av Spaniens costas, alltså kuster. Costa Brava börjar norr om Barcelona och sträcker sig hela vägen till Frankrike, och många anser att detta är den vackraste kuststräckan i Spanien. Och vi förstår verkligen varför; Costa Brava bjuder på en perfekt blandning av charmiga byar, fantastiska stränder, klippor och vacker natur. Och en hel del fina golfbanor!

Costa Bravas vackra stränder

Costa Brava består i princip av en lång rad vackra stränder. Det är lätt att hitta en strand som passar just dina behov och preferenser, oavsett hur ung, gammal eller simfärdig du är.

Många av Costa Bravas stränder är långgrunda, något som gör detta till ett attraktivt resmål för barnfamiljer. Det finns också gott om solstolar och parasoller att hyra längs de större stränderna, så väl som trevliga strandpromenader, restauranger med härlig utsikt över havet och mysiga strandcaféer. Den Blå flaggan, som säkerställer bra vattenkvalitet och miljövänliga faciliteter, svajar över flera av stränderna i området.

Populära semesterorter längs Costa Brava

Du hittar allt från små till stora semesterorter längs Costa Brava. Några av de mest kända och familjevänliga är Santa Susanna och Calella. Också Lloret de Mar är populärt bland turister från hela Nordeuropa, tack vare sitt pulserande uteliv.

Mat och restauranger på Costa Brava

Det finns nästan ett oändligt antal restauranger och matställen längs denna del av Spaniens kust. Variationen är stor; från den berömda restaurangen El Cellar de Can Roca i storstaden Girona, via små, lokala tapasrestauranger – och enkla men bra fiskrestauranger som serverar dagens fångst. Det är också i detta område som ett av Spaniens mest spännande vindistrikt, Empordà, ligger.

Utflykter och aktiviteter längs Costa Brava

Golf är en populär aktivitet längs hela Costa Brava. Detsamma gäller vattensportaktiviteter.

Vill du uppleva storstaden Barcelona, eller den lite mindre men innehållsrika staden Girona, är det lätt att ta sig till båda ställen med kollektivtrafik eller hyrbil. Att hyra en bil är absolut at rekommendera, om du frågar oss. Då får du möjlighet att uppleva så många platser och badvikar som möjligt längs denna fantastiska kust!

Sök efter resor till Costa Brava

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Costa Brava:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 1°C 13°C
Februari 14°C 2°C 13°C
Mars 16°C 4°C 14°C
April 18°C 6°C 15°C
Maj 22°C 10°C 18°C
Juni 25°C 14°C 22°C
Juli 29°C 17°C 23°C
Augusti 29°C 17°C 24°C
September 26°C 14°C 24°C
Oktober 21°C 10°C 21°C
November 16°C 5°C 18°C
December 13°C 2°C 16°C

Prognos för Costa Brava:

Flyg + Hotell

Lloret de Mar ★★★★ 3n 1 756:-
Malgrat de Mar ★★★ 3n 1 818:-
Blanes ★★★ 3n 1 929:-
Calella ★★★ 3n 1 949:-
Santa Susanna ★★★★ 3n 1 976:-
Tossa de Mar ★★★★ 3n 2 020:-
Pineda de Mar ★★★★ 3n 2 028:-
Empuriabrava ★★★ 3n 2 111:-
Tamariu ★★★ 3n 2 115:-
Platja d'Aro ★★★★ 3n 2 214:-

Sök efter resor till Costa Brava

Karta

Costa Brava

Destinationer i Costa Brava

Övriga destinationer