Costa Doradas vackra kustlinje med härliga stränder och trevliga städer

Costa Doradas vackra kustlinje med härliga stränder och trevliga städer

Costa Dorada

Söder om Barcelona hittar du den populära kuststräckan Costa Dorada, som är känd för sina många, gyllengula stränder och badvikar.

Costa Dorada betyder den gyllene kusten, och det är ett namn som passar detta resmål perfekt. Costa Dorada består nämligen av ca. 80 kilometer karamellfärgade stränder som ligger i små och större bukter från Barcelona i norr till Alcanar i söder.

Många av byarna längs denna kust är populära resmål bland turister från hela Europa. Varje semesterort har sin egen unika charm, och gemensamt för alla är att det är lätt att åka på dagsutflykt till Barcelona om man är sugen på lite storstadspuls.

Ett pärlband av gyllene stränder

Costa Dorada består av flera kilometer med sammetslena och gyllene stränder. Vissa ligger i små intima vikar, andra mitt i en stad. Några är både breda och långa, med gott om plats mellan solstolarna och parasollerna. Om du vill ha en aktiv semester kan du ägna dig åt någon av de många vattensportaktiviteter som Costa Doradas stränder har att bjuda på.

Aktiviteter och utflykter längs Costa Dorada

Det är lätt att resa mellan de olika semesterorterna längs Costa Dorada – antingen med hyrbil, tåg eller buss. Det går bland annat tåg från Barcelona flera gånger om dagen.

Sitges anses av många vara Costa Doradas mest eleganta semesterort, medan Salou och Cambrils räknas som de mest familjevänliga resmålen. Allt detta är förstås bara smak och behag, och helt upp till dig själv att avgöra.

En bit in i landet hittar du bergsområden där du kan ägna dig åt spännande aktiviteter som klättring och mountainbike. Från många av bergstopparna har du spektakulär utsikt över kusten. Det ligger också flera marinor och hamnar längs hela Costa Dorada, och många av dem erbjuder olika båtutflykter och segelturer.

Sök efter resor till Costa Dorada

Väder och temperaturer

Prognos för Costa Dorada:

Flyg + Hotell

Salou ★★ 3n 2 075:-
La Pineda ★★★★ 3n 2 215:-
Sitges ★★★★ 3n 2 376:-
Coma-ruga ★★★ 4n 2 380:-
Cornellà de Llobregat ★★★★ 3n 2 445:-
Cambrils ★★★★ 4n 2 475:-
Badalona ★★★★ 3n 2 525:-
Tarragona ★★★ 4n 2 535:-
Castelldefels ★★★★ 3n 2 585:-
Vilanova i la Geltrú ★★★ 3n 2 595:-

Sök efter resor till Costa Dorada

Karta

Costa Dorada

Destinationer i Costa Dorada

Övriga destinationer