Bild av Railay Beach

Railay Beach

Railay Beach ligger mitt i det vackraste området av Krabi, med gyllene stränder och majestätiska kalkstensklippor som störtar rakt ner i havet. Bakom stränderna och klipporna är naturen grön och mycket frodig.

Railay Beach är ett paradis för soldyrkare, dykare och kanske allra mest för klättrare från hela världen.

Stränder, sol och bad på Railay Beach

Det finns inga bilar här och det enda "trafikbruset" du hör är från longtail-båtarna som puttrar in och ut från stranden. För att komma till Railay Beach kan du ta en longtail-båt från Ao Nang. Den största och mest populära stranden är West Railay Beach. Det är en bred strand som är över en halv kilometer lång. Sanden är nästan vit och solnedgångarna är magiska. På motsatt sida ligger Railay East, som har en lite mer rustik känsla och inte är lika lämplig för bad. Här finns flera prisvärda restauranger och barer. En kort promenad bort ligger Phra Nang Beach, som ofta beskrivs som Thailands vackraste strand. Om detta stämmer är nog en fråga om smak och tycke. Tonsai Beach är mer avskild och lockar mest backpackers och klättrare.

Dramatiska klippor och klättring

Railay Beach är världskänt för sina fantastiska klättermöjligheter. Det finns hundratals olika klätterleder i området med alla möjliga svårighetsgrader. Det är inte heller något problem att välja klätterleder i skuggan; vissa berg och klippor passar för klättring på förmiddagen, medan andra är bäst på eftermiddagen och kvällen när solen går ner. Många klätterskolor finns på Railay Beach och Tonsai, och det är möjligt att komma dit både som nybörjare och mer erfaren.

Aktiviteter

Förutom klättring är förhållandena fina för att paddla kajak eller följa med på snorkel- eller dykutflykter ute i skärgården. På kvällarna är både strandvolleyboll och frisbee populära aktiviteter. Har du plats i bagaget, ta gärna med en boll eller frisbee, du kommer garanterat att hitta några som vill vara med och "leka". I övrigt är stämningen på Railay Beach mycket avslappnad, och på kvällarna tar man gärna en kall Singha eller något annat uppfriskande i handen och sätter sig på stranden för att njuta av den vackra solnedgången.

Sök efter resor till Railay Beach

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Railay Beach:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 31°C 23°C 28°C
Februari 32°C 23°C 29°C
Mars 33°C 24°C 30°C
April 33°C 25°C 31°C
Maj 31°C 25°C 31°C
Juni 31°C 25°C 30°C
Juli 31°C 25°C 30°C
Augusti 31°C 24°C 29°C
September 30°C 24°C 29°C
Oktober 31°C 24°C 30°C
November 31°C 24°C 30°C
December 31°C 24°C 29°C

Prognos för Railay Beach:

Övriga destinationer