Bild av Funchal

Funchal

Funchal är Madeiras charmiga huvudstad, med livliga huvudgator, stillsamma gränder, bra restauranger och ett nattliv som både är rikt och varierande. De flesta som reser till Madeira väljer att bo i Funchal, som är en bra startpunkt för både vandring och sightseeing på ön.

Madeiras sydkust ligger den vackra och innehållsrika huvudstaden Funchal. Funchal är en modern stad där mycket har hänt de senaste åren. Den gamla stadskärnan har fått ett vackert ansiktslyft och flera trendiga butiker och mycket bra restauranger har anlänt till huvudstaden. Det betyder dock inte att Funchal har förlorat sin ursprungliga charm. Tvärtom. De smala, slingrande gatorna finns kvar, och de är lika trevliga som tidigare – med ett yrande folkliv, bra marknader och små caféer, barer och restauranger utspridda med (o)jämna mellanrum både här och där.

Vackra och varierade Funchal

Storstadspulsen och folklivet blomstrar i Funchal. Själva staden vetter mot Atlanten med gröna, blommiga kullar som bakgrund och man ser färgglada bougainvilleas i var och varannan gata. I stadsdelen Rua Santa Maria har konstnärer dekorerat de flesta av husens ytterdörrar så att de framstår som små individuella konstverk. Här är det vackert att bara vandra runt och insupa kulturen.

Katedralen är stadens centrum i detta område finns de flesta butiker och restauranger. Även längs gamla stans smala gator ligger det massa små lokala barer och restauranger, butiker med lokalt hantverk och, inte att förglömma; små bodegas som säljer Madeiravin. I Funchals saluhall, Mercado do Lavradores, hittar du fisk, päls, lokala delikatesser och självklart mängder av färgglada blommor.

Sol, bad och stränder i Funchal

Madeira är inte känt för varken vita stränder eller finkornig sand. De flesta stränderna på ön består av mindre eller större stenar, men det finns ett par undantag på östkusten. Under en semester i Funchal kan man både bada vid den långa och vackra stenstranden Formosa väster om stan, eller besöka Ponta Gorda i stadsdelen Lido. Lido-baden är uppbyggda havspooler fyllda med färskt, salt havsvatten och är ett perfekt mål för en dagsutflykt med hela familjen.

Natur och vandring på Madeira

Även om det blommar året runt på Madeira, är våren ändå den tid på året då allt är som mest praktfullt. På våren är också temperaturen perfekt för att ägna sig åt en av de mest populära aktiviteterna på ön – nämligen vandring. Öns gamla bevattningssystem, levadorna, täcker nästan 3 000 kilometer av Madeira och är själva fundamentet för de fantastiska vandringsmöjligheterna på ön. Att gå längs med dessa gamla kanaler är verkligen en upplevelse i världsklass!

Om du vill se mer av Madeira än huvudstaden är det härligt att åka på sightseeing på ön. Byggandet av tunnlar har gjort att det lätt att ta sig runt med hyrbil. Har du inte möjlighet att hyra bil går det också bussar mellan de större semesterorterna, men vi rekommenderar att du planerar resrutten väl på förhand.

Sök efter resor till Funchal

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Funchal:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 19°C 13°C 19°C
Februari 19°C 13°C 18°C
Mars 20°C 13°C 18°C
April 20°C 14°C 18°C
Maj 21°C 15°C 19°C
Juni 22°C 17°C 21°C
Juli 24°C 18°C 22°C
Augusti 26°C 19°C 24°C
September 26°C 19°C 24°C
Oktober 24°C 18°C 23°C
November 22°C 16°C 22°C
December 20°C 14°C 20°C

Prognos för Funchal:

Flyg + Hotell

Aparthotel Imperatriz ★★★ 7n 5 802:-
MGM Muthu Raga Madeira ★★★★ 7n 5 928:-
Hostel Santa Maria Funchal ★★ 7n 6 142:-
Do Centro ★★ 7n 6 144:-
Dorisol Mimosa ★★★ 7n 6 242:-
Dorisol Buganvilia ★★★ 7n 6 242:-
Windsor Hotel ★★★ 7n 6 422:-
Dorisol Florasol Hotel ★★★ 7n 6 436:-
Vila Vicencia ★★★ 7n 6 545:-
Quinta Mãe dos Homens ★★★ 7n 6 612:-

Sök efter resor till Funchal

Karta

Funchal

Övriga destinationer