Stranden i Cala Mesquida

Stranden i Cala Mesquida

Cala Mesquida

Är du på jakt efter ett ställe där du kan njuta lugna semesterdagar omgiven av vacker natur? Då borde det fridfulla lilla semesterparadiset Cala Mesquida definitivt vara något för dig!

Cala Mesquida ligger i en bukt på nordöstra Mallorca. Bukten är omgiven av grönklädda skogar och klippig terräng. Med sitt turkosa hav och blåa himmel, i kontrast till den vita sanden, är Cala Mesquida en riktig naturpärla. Här kan du njuta varenda semesterdag i fulla drag!

Vacker strand och bra aktivitetsutbud

Stranden i Cala Mesquida är bred och cirka 500 meter lång, med kristallklart vatten som sköljer in över den finkorniga sanden. Hur djupt det är varierar något. Nivåskillnaden längs stranden kan vara uppemot två meter, så om du reser med barn bör du hålla koll på dem när de är ute i vattnet.

Om du vill ägna dig åt något annat än att bara ligga på stranden är det väldigt fint att snorkla och dyka i Cala Mesquida. Andra populära aktiviteter är windsurfing, segling och att åka vattenskidor.

Det är inte så mycket fest och folkliv i Cala Mesquida. Vill man ha partyfaktor går det bussar till Cala Ratjada, som är den största turistorten i området.

Fina utflykter runt Cala Mesquida

Det är goda bussförbindelser mellan Cala Mesquida och de omkringliggande småorterna. Vill du byta ut en lat dag i solstolen mot en innehållsrik utflykt rekommenderar vi ändå att du hyr en bil. Hela Mallorcas östkust bjuder på spektakulära vyer och massa natursköna badvikar, och många av dem kan vara svåra att nå med buss.

Åker du en bit in i landet finns det många små, pittoreska byar att utforska. Bara 10 minuters biltur från Cala Mesquida ligger tillexempel den lilla byn Capdepera, med sin genuina spanska atmosfär. Här kan du bland annat äta massa god tapas och smaka färsk fisk och skaldjur på någon av restaurangerna.

En liten bit upp från stranden i Cala Mesquida ligger hästcentret Rancho Cala Mesquida. Här du kan ta ridturer i den vita sanden på både små och stora hästar. Gillar du att spela golf hittar du en av Mallorcas finaste golfbanor rätt utanför Capdepera. Se till att boka plats på förhand, då denna banan är väldigt populär.

Avståndet från Palma flygplats till Cala Mesquida är ca 80km och det går buss från Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Cala Mesquida

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cala Mesquida:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 23°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 18°C

Prognos för Cala Mesquida:

Flyg + Hotell

Zafiro Cala Mesquida ★★★★ 7n 5 745:-
VIVA Cala Mesquida Resort & Spa ★★★★ 7n 6 745:-
VIVA Cala Mesquida Suites & Spa ★★★★ 7n 9 445:-
Cases de Son Barbassa ★★★★ 7n 12 930:-

Sök efter resor till Cala Mesquida

Karta

Cala Mesquida

Övriga destinationer