Alcudia stranden

Alcudia stranden

Alcúdia

På norra delen av Mallorca hittar vi Alcúdia, med en av de finaste stränderna på ön. Alcúdia är därför en populär destination bland charterturister, och utan tvekan ett av de bästa ställena för barnfamiljer på Mallorca.

Det är lätt att förstå varför barnfamiljer trivs så bra i Alcúdia. Här är stranden både bred och långgrund, med vit sand och idylliskt, turkost vatten. Perfekt för lek och vattensport, sandvolleyboll, långa promenader i vattenkanten eller total avslappning i en solstol på något av strandcafeerna. Men även den som reser utan barn eller med kompisgänget kommer trivas i Alcúdia, eftersom det är så många fina hotell, aktiviteter och bra restauranger att välja mellan.

De tre områdena i Alcúdia

Alcúdia kan lite förenklat delas in i tre områden. Vi har Playa de Alcúdia som är området vid den ca. 15km långa sandstranden, med de flesta hotellen och en del shopping och mataffärer.

Innerst i viken ligger Puerto de Alcúdia med sin fina hamn, ännu flera butiker och bra restaurangutbud. I Puerto de Alcúdia är det lätt att hitta ett trevligt café, bar eller restaurang, eller njuta det yrande folkvimlet som vaknar till liv under kvällen och eftermiddagen.

Ett par kilometer längre in i landet ligger gamla Alcúdia. Här hittar du ett trevligt torg, en spektakulär medeltidsmur, lokala marknader och flera bra restauranger. Gamla Alcúdia har anor helt från romartiden, och är absolut värt ett besök under Mallorcasemestern.

Alcúdia är ett familjeparadis

Alcúdia är som sagt ett mycket populärt resmål bland barnfamiljer, och det är längs den långa stranden många av de mest barnvänliga hotellen ligger. De flesta av dem har direkt strandläge eller väldigt kort avstånd till havet. Hotellen vid Playa de Alcúdia har ofta också stora, populära poolområden och roliga underhållningsprogram för hela familjen i högsäsongen.

...men Alcúdia passar också för alla andra

Det är självklart inte bara barnfamiljer som åker till Alcúdia. Tack vare de många goda restaurangerna, med både spanska och internationella rätter, det kristallklara badvattnet och de fina stränderna är Alcúdia en favorit för semesterfirare i alla åldrar. För den som vill på partysemester finns det många bra barer och ett par nattklubbar – och vill man ha en aktiv semester finns det ett bra utbud av sport och aktiviteter både på land och i vattnet. Alcúdia är med andra ord ett semesterparadis oavsett livsstil och ålder!

Avståndet från Palma flygplats är ca 55km och det går bussar från både flygplatsen och Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Alcúdia

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Alcúdia:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 23°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 18°C

Prognos för Alcúdia:

Övriga destinationer