Centrum och hamnen i Puerto de Soller på Mallorcas västkust

Centrum och hamnen i Puerto de Soller på Mallorcas västkust

Puerto de Soller

Puerto de Soller är en lugn liten hamnstad i fantastiskt vackra omgivningar på Mallorcas västkust. Här kan du njuta strandlivet, uppleva hisnande solnedgångar och gå på spektakulära vandringar i den närliggande fjällkedjan.

Om du är på jakt efter ett resmål med möjlighet för långa vandringsturer eller cykelutflykter är Puerto de Soller en perfekt destination för dig. Runt den lilla staden sträcker sig en bergskedja från norr till söder, där man kan vandra runt bland vackra tallskogar, apelsinplantager och olivlundar. Men många reser också till Puerto de Soler för att bara bada och njuta av livet vid stranden.

Njut av strandlivet i Puerto Soller

Puerto de Soller har en idyllisk båthamn och en sandstrand som sträcker sig längs hela stan, så detta resmål passar även den som bara vill slappna av i en solstol. Längs strandpromenaden ligger de flesta restaurangerna, barerna och caféerna; många med uteservering där man kan bevittna den spektakulära solnedgången. Utelivet är begränsat, men det är alltid härlig atmosfär och mycket folk i rörelse här under högsäsongen.

Utflykter och sevärdheter på Mallorcas västkust

Bergsvägarna runtomkring Puerto de Soller är som gjorda för vandring och cykling. Vill du uppleva mer än du hinner se till fots eller på cykeln rekommenderar vi att hyra en bil och köra längs kusten eller in i landet. Grannbyn Fornalux har bland annat blivit framröstad till Spaniens vackraste by många år på rad och är väl värd ett besök. En annan stad i ”grannskapet” till Puerto Soller är Deía, cirka en halvtimmes biltur söderut. Denna pittoreska lilla staden lockar både konstnärer och kändisar med sin lantliga charm och fina utkiksplatser. Ett annat populärt ställe att besöka på Mallorcas västkust är den lilla bukten Sa Colobra. Speciellt omtyckt är det här området bland cyklister, eftersom vägen till Sa Colobra är både brant och slingrande, med spektakulära vyer på vägen ner mot bukten. Ett rejält kraftprov på vägen upp igen, med andra ord!

Ta spårvagnen mellan Soller och Puerto de Soller

Några kilometer längre in i landet ligger själva staden Soller. Hit kan du resa med den charmiga gamla spårvagnen som går från Puerto de Soller, och ett besök här är verkligen att rekommendera. Strosa runt på de smala gatorna och ta en kaffe på någon av de mysiga caféerna på torget, besök det lokala museet eller ta en rundtur i den spektakulära katedralen Sant Bartomeu.

Avståndet från Palma flygplats till Puerto de Soller är ca 45km och det går både buss och tåg från Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Puerto de Soller

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto de Soller:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för Puerto de Soller:

Flyg + Hotell

Eden Nord ★★★ 7n 4 795:-
Eden ★★★★ 7n 5 845:-
Miramar ★★★ 7n 6 455:-
Ona Hotels Soller Bay (ex Marbell Hotel) ★★★★ 7n 7 395:-
Sol Port Sóller ★★ 7n 7 423:-
Aimia ★★★★ 7n 7 625:-
Fergus Soller Beach ★★★★ 7n 7 865:-
Bikini Island & Mountain Hotel Port de Sóller ★★★★ 7n 9 156:-
Es Port ★★★★ 7n 9 855:-
Hotell Los Geranios ★★★ 7n 10 236:-

Sök efter resor till Puerto de Soller

Karta

Port de Sóller

Övriga destinationer