Bild av Amalfikusten

Amalfikusten

Amalfikusten är utan tvekan en av världens vackraste kuststräckor. Den ligger i södra Italien och består av branta bergssidor, charmiga byar med färgglada byggnader och en utsikt som nästan tar andan ur dig.

Amalfikusten är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är en mycket populär destination för turister från hela världen.

Viktiga platser på Amalfikusten

De viktigaste städerna på Amalfikusten inkluderar bland annat Amalfi, Positano, Sorrento och Ravello. Ofta inkluderar vi också öarna Capri och Ischia till denna kust samt storstaden Neapel eftersom dessa platser ligger inom kort avstånd. Var och en av dessa platser har sin egen speciella karaktär med historiska byggnader och charmiga miljöer. Här finns gator som slingrar sig längs bergssidorna, trevliga torg och fantastisk utsikt.

Aktiviteter på Amalfikusten

Sol och bad på klippor och i små vackra vikar är en populär aktivitet. Likaså är vandringar i vacker natur längs slingrande och ofta branta vägar. Om du reser norrut mot Neapel kan du besöka den historiska staden Pompeji. Vulkanen Vesuvius, som var orsaken till den stora katastrofen med sitt utbrott år 79 e.Kr., är väl värt ett besök. Att sitta på ett litet torg och betrakta folklivet eller njuta av ett glas vin eller en matbit är absolut något man bör unna sig. Mitt på sommaren är området mycket populärt. Våren och hösten är lugnare.

Redan på 1700- och 1800-talet började människor i Europa att resa på sina så kallade "bildningsresor". Då var Amalfikusten en av de populära destinationerna. Regionen är fylld med rik historia, god mat och vin och inte minst en målerisk landskap. Vad mer kan man önska sig för en bra upptäcktsresa?

Sök efter resor till Amalfikusten

Destinationer i Amalfikusten

Övriga destinationer