Fuengirola är känt för sin långa, härliga strand och stora utbud av aktiviteter

Fuengirola är känt för sin långa, härliga strand och stora utbud av aktiviteter

Fuengirola

Fuengirola är ett populärt resmål bland skandinaver, tack vare ett härligt klimat, gott utbud av aktiviteter för alla åldrar och en fantastisk strand. Du stöter garanterat på andra svenskar under en semester i Fuengirola!

Fuengirola är ett av Costa del Sols mest populära resmål. Staden har en lång, vacker strand med en härlig strandpromenad, kantad av massa bra restauranger. I Fuengirola finns det aktiviteter för hela familjen, och gillar du att shoppa är detta resmål för dig. Här hålls inte bara solkustens största marknad varje tisdag – du hittar också ett stort urval märkesbutiker och klädeskedjor här. Klimatet är härligt hela året, och många frusna skandinaver flyttar ner hit under vinterhalvåret.

Strandliv, sol och bad i Fuengirola

Stranden i Fuengirola är ca 8 kilometer lång och har gyllengul, finkornig sand. Här finns gott om solstolar och parasoller att hyra, och många strand- och vattensportsaktiviteter att ägna sig åt utöver sol och bad. Längs stranden går en lång och fin strandpromenad med massor av caféer, barer och inte minst bra fisk- och skaldjursrestauranger med härlig utsikt.

Restauranger och underhållning i Fuengirola

Längs hela Paseo Maritimo, som gatan som går längs stranden i Fuengirola heter, ligger det ett energiskt knippe barer, pubar och caféer med fina uteserveringar. I sidogatorna längs stadens största torg – Plaza de la Constitucion – hittar du ett bra urval restauranger med andalusisk vibe, tapasbarer och trevliga bodegas.

Utelivet i Fuengirola har hög puls och det finns flera diskotek och nattklubbar som har öppet ända tills soluppgången att välja mellan.

Aktiviteter och utflykter i och runt Fuengirola

Fuengirola ligger mellan Torremolinos och Marbella, och det är heller inte långt till stora och spännande städer som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar och Málaga.

Det ligger många fina golfbanor runt Fuengirola, och många håller hög internationell standard. Hotellen i området har ofta golfservice eller olika golfpaket. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga går det ett pendeltåg med flera avgångar om dagen. Att hoppa på tåget är en perfekt dagsutflykt för dig som vill ha en liten paus från sol och strandliv!

Bussnätet i Fuengirola är bra, men reser man med barn kan det vara en fördel att hyra bil. Då blir det lättare att besöka något av de många tivolin, badlanden eller djurparkerna som ligger längs kusten.

Sök efter resor till Fuengirola

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Fuengirola:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Fuengirola:

Övriga destinationer