Panoramautsikt över Korfu stad

Panoramautsikt över Korfu stad

Korfu stad

Korfu stad liknar inga andra grekiska städer, med sin unika blandning av grekisk, bysantisk, italiensk och brittisk kultur. Om du är på jakt efter en semesterort som både har bra nattliv, shopping, kultur och bra restauranger är Korfu stad garanterat något för dig!

Att besöka Korfu stad är en helt speciell upplevelse. Det är utan tvekan en av de vackraste städerna i Grekland, och den är olik någon annan grekisk stad. Korfu stad är både elegant och avslappnad på samma gång, med impulser från både Italien, Frankrike och England. Mitt i stan ligger den vackra esplanaden; stadens strandpromenad och naturliga mötesplats, med både parker och en mängd caféer, restauranger och barer.

Sol, bad och stränder i Korfu stad

Sand- och stenstranden Mon Repos är en vacker strand som ligger ganska nära stadskärnan, i närheten av flygplatsen på Korfu. Hit är det perfekt att gå om du inte vill anstränga dig så mycket för att ta ett bad eller en härlig dag på stranden.

Vill du uppleva andra stränder är det lätt att ta sig runt ön med både buss, moped och hyrbil. Korfu har en mängd underbara badvikar, sandstränder och dramatiska klippor längs stort sett hela kusten. De flesta sandstränderna hittar du på den västra sidan av ön, medan östkustens stränder ofta består av småsten. Ett undantag från regeln är stranden i Kassiopi, som bara ligger några mil norr om Korfu stad. Kassiopi anses vara öns finaste strand, och även om den inte är särskilt stor gör det kristallklara, turkosa vattnet och den kritvita sanden den till ett attraktivt utflyktsmål.

Restauranger i Korfu stad

Det finns gott om caféer, barer och restauranger i Korfu stad. Här kan du få kulinariska upplevelser från både det grekiska och internationella köket – och framför allt massa färsk fisk och skaldjur. Som ett arv från åren när Korfu stad var under venetianskt styre, finns det flera bra italienska restauranger som är väl värda ett besök här. Vill du inte gå hem efter middagen finns det förstås en mängd bra klubbar i Korfu stad. De flesta hittar du runt esplanaden och stadens torg; Spianada square.

Vacker arkitektur, kultur och historia

Gamla stan i Kerkyra, som grekerna kallar Korfu stad, finns med på UNESCO:s världsarvslista. Staden har varit under både bysantinskt, venetianskt, franskt och brittiskt styre, och det var först i slutet av 1800-talet som staden blev en del av Grekland. De tre forten som man kan se i gamla stan designades av en venetiansk ingenjör för att skydda Republiken Venedigs maritima handelsintressen. Att promenera genom gamla stan och de venetianska kvarteren är en härlig upplevelse som starkt rekommenderas. I andra delar av staden kan man få känslan av att vara i Paris – och det sägs faktiskt att Listonbyggnaden, med dess valvgångar och caféer, ska vara inspirerade av arkitekturen i just Frankrikes huvudstad.

Sök efter resor till Korfu stad

Väder och temperaturer

Prognos för Korfu stad:

Flyg + Hotell

Corfu Mare ★★★ 7n 6 969:-
Cavalieri Hotel ★★★★ 7n 7 479:-
Corfu Palace Hotel ★★★★★ 7n 9 819:-
Bella Venezia ★★★ 7n 10 840:-
Siora Vittoria Boutique ★★★★ 7n 12 348:-

Sök efter resor till Korfu stad

Karta

Korfu

Övriga destinationer