Hamnen i vackra lilla Kassiopi

Hamnen i vackra lilla Kassiopi

Kassiopi

Kassiopi är en relativt lugn semesterort i lågsäsong, men under sommarmånaderna brukar det bli ganska livat här. I Kassiopi kan du göra allt från att njuta av sol och bad till att vandra uppför Korfus högsta berg, Pantokrator.

Kassiopi är en charmig destination på Korfus nordöstra kust. Platsen var ursprungligen en sömnig liten fiskeby, men har med tiden blivit en ganska livlig semesterort. Kassiopi är ett populärt resmål bland turister från hela Europa, men speciellt britterna har gjort orten till ett av sina favoritresmål på Korfu. Det finns ett bra utbud av shopping, restauranger och barer i Kassiopi – och vill du uppleva annat än sol och bad under semestern är det bara en dryg mil till Korfus högsta berg, Pantokrator.

Sol, bad och stränder i Kassiopi

Det finns flera stränder att välja mellan i Kassiopi. De flesta av dem är täckta med sten eller klippor, men har å andra sidan klart och turkost vatten. Den största stranden i Kassiopi heter Kalamionas, och är kanske den vackraste av dem. Kalamionas har belönats med EU:s Blå flagg, som betyder att stranden uppfyller en rad kriterier gällande vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö. Det kan bli väldigt blåsigt här på eftermiddagarna, men reser du under högsäsong är det egentligen bara behagligt. Det finns solstolar och parasoller att hyra, samt några caféer och tavernor i närheten av stranden.

Utflykter runt Kassiopi

Korfus högsta berg ligger som sagt bara en dryg mil söder om Kassiopi, så om du är ute efter en dagsutflykt som är både aktiv och fascinerande bör du absolut åka hit. Berget heter Pantokrator och sträcker sig 906 meter över havet. På vägen upp kan du njuta av lugna vandringsleder och vackra omgivningar – och väl uppe på toppen har du fantastisk utsikt över både Korfu, havet och fastlandet.

Är det storstadspuls, shopping och bra restauranger som lockar mest? I så fall rekommenderar vi en dagsutflykt till Korfu stad. Korfus huvudstad är obeskrivligt charmig, med sina vackra byggnader, smala kullerstensgator och venetianska fästning. Här finns också ett stort utbud av butiker, restauranger och inte minst eleganta trottoarcaféer som står på rad längs hela strandpromenaden. Det tar ungefär en timme att köra från Kassiopi till Korfu stad, och har du inte lust eller möjlighet att hyra bil är en taxiresa heller inte särskilt dyr.

Sök efter resor till Kassiopi

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kassiopi:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 5°C 16°C
Februari 14°C 6°C 16°C
Mars 16°C 7°C 16°C
April 19°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 31°C 19°C 26°C
Augusti 31°C 19°C 26°C
September 28°C 17°C 26°C
Oktober 23°C 14°C 23°C
November 18°C 10°C 20°C
December 15°C 7°C 18°C

Prognos för Kassiopi:

Flyg + Hotell

Sunflower Apartments & Studios ★★★ 7n 5 958:-
Michelangelo ★★★★ 7n 5 999:-
Nikos Cassiopeia Apartments ★★ 8n 7 880:-
St Spiridon Hotel ★★★ 7n 10 232:-

Sök efter resor till Kassiopi

Karta

Kassiopi

Övriga destinationer