Maspalomas sanddyner kallas ofta för Lilla Sahara

Maspalomas sanddyner kallas ofta för Lilla Sahara

Gran Canaria

Gran Canaria har varit skandinavernas favoritresmål i flera decennier. Många av oss reser hit minst en gång om året, och det är lätt att förstå varför!

Gran Canaria är så mycket mer än de berömda grisfesterna. Den frodiga ön är ett välbesökt och ett återkommande resmål för många, mycket tack vare att klimatet är bra hela året. På vintern är temperaturen som på en fin svensk sommardag, och på sommaren blir det sällan outhärdligt varmt. Dessutom bjuder Gran Canaria på massa fina stränder, en mängd olika resmål och storstaden Las Palmas på norra delen av ön.

De mest populära orterna på Gran Canaria

Trots att Gran Canaria är en relativt liten ö, hittar du allt från en miniöken med böljande sanddynor i i Maspalomas, äkta charterstämning på Playa del Ingles till storstadspuls i huvudstaden Las Palmas stad här. De mest populära destinationerna ligger på södra delen av ön och sträcker sig hela vägen från San Agustin närmast flygplatsen i Las Palmas, till den charmiga hamnstaden Puerto de Mogan på sydvästkusten.

Vilka är Gran Canarias finaste stränder?

Den södra delen av Gran Canaria anses som den mest solsäkra, och därför hittar man också de största och finaste stränderna här. Maspalomas är känt för sin vackra strand som smälter ihop med de omkringliggande sanddynorna. Också grannorten Playa del Ingles är känd för sin stora strand, men här kan det bli väl festligt i högsäsongen.

Reser du 20 minuter västerut från Playa del Ingles, och lite under en timme från flygplatsen, kommer du till Puerto Rico. Här hittar du en stor, långgrund strand med finkornig sand. Fem minuters biltur från Puerto Rico ligger också Amadores-stranden, med sitt turkosa vatten, palmkantade strandpromenad och många mysiga strandcaféer.

Aktiviteter på Gran Canaria

Om du reser med barn finns det gott om temaparker att besöka på Gran Canaria. Vill du däremot ha en aktiv semester kan du ägna dig åt allt från terrängcykling eller vandring till golf. Variationen är enorm med tanke på öns storlek, och det finns verkligen något för alla här.

Det är också rikligt med butiker, restauranger och uteställen att välja mellan på Gran Canaria. Oavsett om du väljer att bo i det mer exklusiva området Arguineguin eller insupa den lokala kulturen i Meloneras kan du vara säker på att du hittar både shopping och matkultur som passar dig. Är du ute efter en semester med hög partyfaktor bör du definitivt styra kosan mot Playa del Ingles eller huvudstaden Las Palmas.

Sök efter resor till Gran Canaria

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Gran Canaria:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 16°C 18°C
Februari 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
April 22°C 17°C 18°C
Maj 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
Augusti 26°C 22°C 27°C
September 26°C 22°C 24°C
Oktober 26°C 21°C 21°C
November 24°C 18°C 21°C
December 22°C 17°C 19°C

Prognos för Gran Canaria:

Flyg + Hotell

Puerto Rico ★★★ 7n 3 725:-
Las Palmas de Gran Canaria ★★★ 6n 3 800:-
Taurito ★★★ 5n 4 015:-
Playa del Ingles ★★★ 7n 4 043:-
Meloneras ★★★ 4n 4 260:-
Playa del Cura ★★★ 4n 4 354:-
La Playa de Arguineguín ★★★ 7n 4 355:-
Bahia Feliz ★★★★ 4n 4 438:-
Maspalomas ★★ 3n 4 466:-
Sonnenland ★★ 4n 4 476:-

Sök efter resor till Gran Canaria

Karta

Gran Canaria

Destinationer i Gran Canaria

Övriga destinationer