Algarve har ett oändligt antal instagram-vackra stränder och små städer

Algarve har ett oändligt antal instagram-vackra stränder och små städer

Algarvekusten

Längs Algarvekusten finns det något för varje smak; lugn och ro, lata dagar på stranden, bra restauranger och till och med ett pulserande uteliv. Kusten kantas av ett pärlband av vackra sandstränder där så väl barnfamiljer som kompisgäng kan njuta av sol och bad från morgon till kväll.

Längst söderut, på sträckan mellan Spanien i öster och öppna Atlanten i väster, ligger Algarvekusten. Här råder det absolut ingen brist på vackra stränder! Hela Algarvekusten är består av ett pärlband av sandstränder – ibland inramade av små sten- eller sandåsformationer. Algarve är med andra ord ett eldorado för solsugna nordeuropéer.

Faro och kuststäderna längs Algarvekusten

Det ligger både små och lite större städer längs hela Algarvekusten. Om du börjar i Faro, som både är regionens huvudstad och på många sätt dörröppnaren till hela Algarvekusten, bör du spendera lite tid i stadens historiska centrum. Ett annat hett tips är att hoppa på en liten turistbåt ut i våtmarksområdena strax utanför småbåtshamnen.

Andra ställen längs Algarvekusten det är värt att besöka är Tavira, Silves, Lagos, Portimão och Albufueira. I Tavira kan du beundra gammal, traditionell arkitektur, medan Silves har rester av sitt arabiska förflutna det är fascinerande att uppleva. Också Lagos har en intressant historia; detta var nämligen staden där man förberedde många av historiens stora havsresor, på väg ut för att upptäcka nya kulturer. Portimão och Albufeira är de två mest moderna och kanske mest välkända semesterorterna längs Algarvekusten, med massa bra hotell, restauranger och breda nöjesutbud.

Natur, sol, bad och aktiviteter längs Algarvekusten

En bit in i landet från Algarvekusten finns en bergskedja där det är fantastiskt att cykla och vandra längs någon av de fina, uppmärkta lederna. Det finns också flera bra golfbanor i Algarvekusten, och många hotell erbjuder golfservice.

Sol och bad är för de flesta huvudmålet med en semester längs Algarvekusten, och lokala invånare så väl som turister tillbringar gärna större delen av sina dagar på stranden. Fullt förståeligt, med så många bra stränder att välja mellan! Vårt bästa tips är att du packar med dig allt du behöver och stannar på stranden från morgon till kväll, åtminstone en dag. Surfing, vattenscooter, volleyboll och en rad andra strandaktiviteter är populära och kan utövas på de flesta stränder. Det är för övrigt ofta gott om plats på Algarvekustens stränder, så vill du bara njuta av livet i lugn och ro är det också fullt möjligt.

God mat och dricka längs Algarvekusten

Det portugisiska köket är känt för sina många traditionella fisk- och skaldjursrätter, som är både ett nöje för ögat och magen. Så väl de små som lite större semesterorterna längs Algarvekusten har ofta flera bra restauranger att välja mellan. Glöm heller inte att smaka på någon av de lokalt producerade vinerna! De är ofta både goda och prisvärda, och speciellt den uppfriskande, mousserande Vinho verde är nästan ett måste under en semester på Algarvekusten.

Flygplatsen i Faro ligger cirka 5 km utanför stadens centrum. Du tar dig enkelt till centrum med de allmänna bussarna på mellan 20 och 25 minuter, och från Faro är det enkelt att resa vidare med antingen kollektivtrafik eller hyrbil.

Sök efter resor till Algarvekusten

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Algarvekusten:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 16°C 8°C
Februari 17°C 8°C
Mars 19°C 10°C
April 20°C 11°C
Maj 22°C 14°C
Juni 26°C 17°C
Juli 28°C 18°C
Augusti 28°C 18°C
September 26°C 17°C
Oktober 23°C 15°C
November 19°C 11°C
December 17°C 9°C

Prognos för Algarvekusten:

Flyg + Hotell

Praia da Rocha ★★★ 7n 2 512:-
Albufeira ★★★★ 7n 2 769:-
Vilamoura ★★★ 7n 2 822:-
Lagoa Municipality ★★★ 7n 2 969:-
Quarteira ★★★ 7n 3 014:-
Lagos ★★★ 7n 3 102:-
Sagres ★★★ 7n 3 139:-
Praia da Luz ★★★ 7n 3 209:-
Portimão ★★★★ 7n 3 454:-
Armação de Pêra ★★ 7n 3 472:-

Sök efter resor till Algarvekusten

Karta

Algarve

Destinationer i Algarvekusten

Övriga destinationer