Bild av Albufeira

Albufeira

Albufeira ligger ungefär i mitten av Portugals sydkust, och är ett känt och älskat resmål bland turister från hela Europa. Här råder en genuin och vänlig atmosfär, samtidigt som nattlivet är varierat och sprudlande under högsäsong.

Albufeira är staden som på många sätt har gjort Algarvekusten till en berömd plats. Albufeira är en vacker liten stad med vitkalkade hus, smala gator och ett livligt uteliv. Det finns också oändliga stränder här, ett gott utbud av olika vattensporter och massor av färgglada båtar i hamnen. Albufeira har också en gammal stadsdel där det är fantastiskt att bara strosa runt och uppleva den fantastiska arkitekturen.

Sol, bad och stränder i Albufeira

Albufeira är den mest kända av semesterorterna längs Algarvekusten-kusten – och det som hela denna kust är så älskad för är naturligtvis de fantastiska stränderna. Stränderna i Albufeira med omnejd är inget undantag. Många av dem är vackert inramade av majestätiska, nästan orangea klippor. De mest kända stränderna i Albufeira är Praia do Pescadores och Praia de Albufeira (också kallad Praia de Alemães), där det både är gyllen sand och gott om plats.

Restauranger och uteliv i Albufeira

Det finns gott om trevliga restauranger i Albufeira, och du kommer snabbt att upptäcka att fisk och skaldjur är ett naturligt inslag på menyn på de flesta av dem. Det finns också ett varierat nattliv i staden; allt från charmiga uteserveringar i gamla stan, till loungebarer och diskotek på den långa bargatan som kallas "The Strip".

Gamla stan i Albufeira

Husen i Albufeiras gamla stadsdel har vitkalkade väggar med charmiga balkonger och färgglada inslag. Du hittar också en kyrka med anor från 1500-talet här. Gatorna är kullerstensbelagda och smala, och framför allt härligt skuggiga mitt på dagen. Så fort kvällen närmar sig fylls gator, uteserveringar och de små butikerna i gamla stan av liv och rörelse.

Utflykter och aktiviteter i Albufeira

Albufeira ligger i ett område där det finns gott om golfbanor, och hyr du en bil har du många inom räckhåll. Många hotell på Algarvekusten erbjuder också golfservice.

Europas sydvästligaste punkt, Cape St. Vincent, ligger bara en dryg timmes bilresa från Albufeira, och är väl värd ett besök. Halvvägs hit ligger också staden Lagos, som kan berätta historien om den mäktiga sjöfartsnationen Portugal. Också den vackra nationalparken Rio Formosa National Park ligger inom köravstånd från Albufeira.

Har du inte möjlighet att hyra bil är det också lätt att resa runt längs Algarvekusten med både buss och tåg.

Sök efter resor till Albufeira

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Albufeira:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 16°C 8°C 17°C
Februari 16°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 16°C
April 19°C 11°C 18°C
Maj 21°C 13°C 19°C
Juni 24°C 16°C 21°C
Juli 28°C 18°C 22°C
Augusti 28°C 18°C 22°C
September 26°C 17°C 22°C
Oktober 22°C 14°C 22°C
November 19°C 11°C 20°C
December 17°C 9°C 18°C

Prognos för Albufeira:

Flyg + Hotell

Orada Marina de Albufeira ★★★ 7n 2 982:-
KR Hotel ★★★ 7n 3 335:-
Clube Praia da Oura ★★★★ 7n 3 412:-
Apartamentos do Parque ★★★ 7n 3 425:-
Paraiso de Albufeira ★★★★ 7n 3 455:-
Ouratlantico ★★★ 7n 3 455:-
Muthu Oura Praia Hotel ★★★★ 7n 3 506:-
Hotel Baltum ★★★ 7n 3 507:-
Mirachoro I ★★★ 7n 3 516:-
Solaqua ★★★★ 7n 3 636:-

Sök efter resor till Albufeira

Karta

Albufeira

Övriga destinationer