Bild av Agii Apostoli

Agii Apostoli

Denna lilla stad uppkallades efter kyrkan i byn. Agioi Apostoli ligger vid kusten och är förmodligen mest känd för sina underbara stränder, beachvolley-tävlingar och de små skyddade skogsområdena.

De tre stränderna är belägna i var sin vik med en park emellan. Stränderna varierar i storlek, den mest kända är Chrissi Akti med sin gyllene sand. En annan är formad som en hästsko och den minsta är endast 20 meter bred. Alla tre är blå-flaggade stränder vilket innebär att de håller mycket hög standard. Hela området har en unik fauna med tallar, oleanderbusker och eukalyptus träd. Du hittar även den sällsynta havspåskliljan som är en av de växter i området som är skyddat . Den blommar med stora vita påsklilje-liknande blommor med en stark, söt doft.

Flera naturvårdsprojekt bedrivs inom området och av huvuduppgifterna är att skydda kustområden där havssköldpaddor kommer för att lägga sina ägg.

Agioi Apostoli är även välkänt för sin sardinfestval. Om du har tur att vara där under en sådan period kommer du få uppleva en gammal kretensisk mattradition med dess förberedelser, grillning av sardiner och mycket folkmusik och dans.

Denna by karakteriseras av lugn med endast en huvudgata med några affärer, barer och restauranger. Det är dock lätt att ta sig Chania, Kretas huvudstad endast fyra kilometer bort.

Sök efter resor till Agii Apostoli

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Agii Apostoli:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Agii Apostoli:

Karta

Agioi Apostoloi

Övriga destinationer