Hamnen i Chania stad med mysiga kaféer och restauranger

Hamnen i Chania stad med mysiga kaféer och restauranger

Chania stad

På den nordvästra delen av Kreta ligger länet och storstaden Chania, som tidigare var Kretas huvudstad. Chania bjuder på både sol och bad, storstadspuls och et vackert, grönskande landskap.

Chania stad ligger i ett av de grönaste områdena på Kreta. Denna del av ön kännetecknas av ett typiskt medelhavsklimat, med varma och torra somrar och milda och blöta vintrar. Bördiga områden med oliv- och citrusodlingar varvas med branta raviner och grönskande dalar med en rik fauna.

Längs hela Chania-kusten ligger små och stora badorter på rad, och längre söderut sträcker sig ett frodigt landskap upp mot bergstopparna. Själva Chania stad är Kretas näst största stad, och ett perfekt resmål för dig som vill kombinera storstadsliv med sol och bad – omgiven av vacker natur!

Uteliv och shopping i Chania

Mitt i Chania stad ligger en vacker, venetiansk hamn. Här kan du slå dig ner på en kopp kaffe eller njuta en grekisk måltid i inhemsk atmosfär. Strax bakom hamnen finns ett nätverk av smala kullerstensgator med en mängd tavernor, konstgallerier, basarer och små butiker. Det är också i detta område som det mesta av utelivet finns. Här hittar du både restauranger, lugna barer och pubar med mer fartfylld energi. Det finns även några nattklubbar och diskotek i denna del av stan.

Gamla stan anses vara den allra charmigaste delen av Chania, med sina smala gator och mysiga torg. Gamla stan utgör själva stadskärnan i Chania och mitt i stan hittar du en stor mathall som är populär bland så väl lokala invånare som turister. Här är det spännande att strosa runt, insupa den livliga atmosfären och titta på det stora utbudet av färsk frukt, grönsaker, kryddor och blommor. Det är även längs gatorna i detta område som du hittar Chanias bästa shoppingutbud.

Mat och restauranger i Chania

Oavsett var i Chania stad du befinner dig är det aldrig långt till närmaste restaurang. Välj mellan små lokala tavernor med inhemsk mat, italienska pasta- och pizzarestauranger eller ställen med internationella menyer. Vill du prova traditionell grekisk mat rekommenderar vi att du håller utkik efter rätter som souvlaki, gyros och keftedes. Keftedes är grekiska köttbullar som vanligtvis serveras på en meze-tallrik med bland annat tzatziki och pitabröd.

Stränder i Chania

Den mest stadsnära stranden i Chania heter Nea Chora, och ligger ca 1 kilometer väster om stan. Går du ytterligare 1,5 kilometer västerut når du Aptera Beach och den populära grannstranden Golden Beach. Golden Beach är den mest populära stranden i området, med gott om parasoller och solstolar att hyra, vattensportaktiviteter för både stora och små samt duschar och strandcaféer. Även Iguana Beach är en populär strand bland så väl lokala som turister, med sitt kristallklara vatten och sammetslena sand.

Det finns många semesterorter med vackra stränder längs Chania-kusten. Det går buss till de flesta badorter från Chania stad, och vill man lyxa till det lite är det relativt billigt att ta taxi. Till grannorten Kato Daratso tar det bara dryga 10 minuter att köra, och de vackra stränderna i Agia Marina ligger bara 20 minuter bort.

Sök efter resor till Chania stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Chania stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Chania stad:

Flyg + Hotell

Evans House II ★★★ 4n 3 499:-
Souda bay penthouse ★★★★ 4n 3 533:-
Pantheon Apartments ★★★ 6n 4 514:-
Kriti Hotel ★★★ 3n 4 595:-
Trianon Luxury Apartments & Suites ★★★★ 5n 4 786:-
Doma ★★★★ 3n 4 842:-
Epavli Boutique Hotel ★★★★ 5n 4 958:-
Halepa Hotel ★★★ 5n 4 958:-
Niki's Dream Luxury Apartments ★★★ 4n 5 430:-
Amazing Sea View Apartment- Adults Only ★★★ 4n 5 612:-

Sök efter resor till Chania

Karta

Chania

Övriga destinationer