Fyren mellan Maspalomas och Meloneras. Meloneras har en vacker strandpromenad och fantastiska lyxhotell

Fyren mellan Maspalomas och Meloneras. Meloneras har en vacker strandpromenad och fantastiska lyxhotell

Meloneras

Meloneras är en liten men exklusiv semesterort med en vacker strandpromenad, flera lyxhotell och shopping av det finare slaget.

Meloneras eller Costa Meloneras (Meloneras-kusten) ligger precis väster om de välkända sanddynorna i Maspalomas. Meloneras är ett litet ställe, där avståndet till stranden är kort nästan oavsett var du bor. Många av de exklusiva hotellen har fina poolområden och lyxiga restauranger som erbjuder mat i världsklass.

Stränder i och runt Meloneras

Stranden i Meloneras är inte så stor, men den är väldigt välskött och en av de äldsta, naturliga stränderna på Gran Canarias sydkust. Bredvid Meloneras ligger Maspalomas med sin breda och flera kilometer långa strand, som sträcker sig ända till Playa del Ingles. En del av Maspalomas består av spektakulära, böljande och mycket fotovänliga sanddynor – också kallat lilla Sahara, eller miniöknen. Släng ut handduken på sanddynorna eller nere vid havet, där det finns gott om solstolar och parasoller att hyra.

Shopping och restauranger i Meloneras

Det finns många butiker med välkända märkeskläder och andra lyxprodukter i Meloneras. Det ligger också många bra restauranger och barer i området runt strandpromenaden, där du kan njuta av en matbit eller något gott att dricka med fantastisk utsikt över havet. I slutet av strandpromenaden ligger det exklusiva köpcentret Varadero, som i första hand erbjuder varor för den kräsna.

Det är mycket att se och uppleva i Meloneras, men urvalet av aktiviteter och uteställen är något begränsat. Vill du ha mer fart och fläkt är det bara 10 minuter med buss eller taxi till Playa del Ingles.

Lyxhotell på Gran Canaria

Meloneras är kanske bäst känt för sina många exklusiva hotell och villor. Hotellen här består mestadels av stora anläggningar med fina trädgårdar och många faciliteter. De flesta hotellen i Meloneras har spa, gym, bra underhållning och barer och restauranger som håller hög kvalitet. Vill du bo i en lyxig svit eller ett hotellrum med fantastisk utsikt bör du definitivt styra kosan mot Meloneras!

Avståndet från Maspalomas till Las Palmas flygplats är ca 35km, och det går bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Meloneras

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Meloneras:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 15°C 21°C
Februari 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
April 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
December 22°C 16°C 21°C

Prognos för Meloneras:

Övriga destinationer