Den långa strandpromenaden med palmer i El Arenal

Den långa strandpromenaden med palmer i El Arenal

El Arenal

El Arenal ligger längst österut på den långa stranden som kallas Playa de Palma, och är känt för sitt yrande nattliv och stora turistströmmar från framför allt Tyskland och England.

Om man följer den långa strandpromenaden från Palma stad via Can Pastilla kommer man till slut fram till El Arenal. Även om El Arenal först och främst är känt för sin höga partyfaktor, är detta område också populärt bland strandälskande barnfamiljer. För strandliv får du massa av om du väljer att resa hit!

El Arenals pulserande uteliv

I El Arenal finns det ett stort utbud av barer, nattklubbar och restauranger. Och det är inte så konstigt; El Arenal är det största området längs Playa de Palma, med ett pulserande uteliv ända från dag till sen kväll. Extra livligt är det under högsäsongen, när tyska och brittiska turister strömmar till El Arenal.

Aktiviteter i El Arenal

Tack vare den härliga stranden är El Arenal som sagt också populärt bland barnfamiljer. Det är massa aktiviteter som både vuxna och barn kan delta på, både i och runt havet. Dessutom har El Arenal en bra placering för den som vill se mer än bara Playa de Palma. Ta bussen till Palma stad över dagen och njut storstadslivet med både trendiga butiker och historiska vingslag. Rätt utanför Arenal ligger dessutom Mallorcas största vattenland, och lite längre nordväst hittar du det populära akvariet Palma Aquarium.

Cykla, hyra bil eller ta buss från El Arenal

De många havsnära cykelrutterna i och runt El Arenal gör att det är väldigt populärt att hyra cykel här. Välj en snabb och sportig cykel och bege dig ut på långtur, eller cruisa runt på en stadscykel längs strandpromenaden. Vill du se mer av Mallorca bör du absolut hyra bil. Oavsett om du är intresserad av vacker natur, charmiga badvikar eller Mallorcansk kultur är det massa att se längs vägen. Också kollektivtrafiken på Mallorca är väl utbyggd, så det är inga problem att ta sig med buss från El Arenal till andra ställen på ön.

Det tar ca 15 minuter att köra från Palma flygplats till El Arenal, och det går buss från tidig morgon till sen kväll för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till El Arenal

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för El Arenal:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för El Arenal:

Karta

S'Arenal

Övriga destinationer