Bild av Sardinien

Sardinien

Sardinien attraherar kungligheter, miljardärer, idrottsstjärnor och inte minst - helt vanliga människor. Kusten är lång och stränderna är karibiskt vita. Dessutom består området av höga berg, djupa bukter, klippor och olivlundar.

Den mest kända kuststräckan är Costa Smeralda som lockar jetsetare från hela världen.

Stränder på Sardinien

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet, och kusten är nästan 2000 km lång. Stränderna är bländande vita och havet är ljusblått och genomskinligt. Costa Smeralda är den mest kända kuststräckan. Här är vattnet närmast smaragdgrönt och många av de som semestrar här är jetsetare från hela världen, däribland kända idrottsstjärnor och arabiska oljeshejker. La Pelosa Beach ligger nära Stintino. Här är stränderna långgrunda och vita och havet är kristallklart. Cala Goloritzé ligger utanför allfartsvägarna och är tillgänglig antingen med båt eller till fots via något utmanande stigar. Denna strand är känd för sina slående vackra kalkstensformationer och turkosa badvatten.

Restauranger, mat och dryck

Den lokala maten på Sardinien är utsökt med specialiteter som Porceddu (grillad spädgris), Culurgiones (fylld pasta) och seadas (en dessert med ost och honung). Självklart finns det ett brett utbud av restauranger som även serverar mat från det internationella köket. Det lokala vinet är absolut värt att smaka på, särskilt Cannonau och Vermentino.

Utomhusaktiviteter och sport

Vandringar i den varierade terrängen är en populär aktivitet på Sardinien. Här finns fantastiska stigar både längs kusten och upp i bergen. Segling, surfing och dykning är andra aktiviteter som är mycket populära, med flera skolor för dem som vill delta i kurser eller få en kort introduktion. Det finns också möjligheter att hyra det mesta av nödvändig utrustning.

Sök efter resor till Sardinien

Väder och temperaturer

Prognos för Sardinien:

Flyg + Hotell

Santa Teresa Gallura ★★★ 7n 4 388:-
Olbia ★★★★ 7n 4 869:-
San Teodoro ★★★★ 7n 5 069:-
Isola Rossa ★★★ 7n 5 236:-
Orosei ★★★★ 7n 5 474:-
Budoni ★★★ 7n 5 508:-
Castelsardo ★★★★ 7n 5 764:-
Sassari ★★★ 7n 5 778:-
Alghero ★★★★ 7n 5 976:-
Porto San Paolo ★★★ 7n 6 072:-

Sök efter resor till Sardinien

Karta

Sardinien

Destinationer i Sardinien

Övriga destinationer