Kos stad har ett stort utbud av trevliga tavernor

Kos stad har ett stort utbud av trevliga tavernor

Kos stad

Även om många förknippar Kos stad med ett livligt festande har stan faktiskt fått sig ett klädsamt ansiktslyft de senaste åren. Nu är det inte bara bargator och nattklubbar folk reser hit för – men minst lika mycket det trevliga strandlivet, de många bra restauranterna och den härliga atmosfären.

Kos stad är ”huvudstaden” på ön Kos. Här kan du strosa runt på smala gator, äta på genuina grekiska tavernor, gå på bar eller nattklubb och inte minst hänga på någon av stans stränder. För bara några år sedan var Kos stad mest känd för fylla och festglada ungdomar. Så är det inte riktigt längre; staden har förändrats på ett positivt sätt, och nattlivet är mycket lugnare än det var. Det finns självklart många cafeér, pubar och trevliga loungebarer med mjuka soffor och behaglig musik att välja mellan. Vill du på nattklubb bör du söka dig till bargatan Nafklirou, där det fortfarande är ett pulserande nattliv.

Sol, bad och strandliv i Kos stad

Det finns flera fina stränder i och runt Kos stad. De två mest stadsnära är Lambi Beach och Paradiso Beach.

Lambi Beach ligger rätt norr om hamnen, och består av både sand och småsten. Vattnet blir ganska snabbt djupt här, så håll uppsikt över de minsta om du ska besöka Lambi Beach med barn. Det finns både solstolar och parasoller att hyra, ett antal olika vattensporter att ägna sig åt samt en hel del matställen på och vid stranden.

Paradiso Beach ligger precis öster om Kos Marina och är en lite mindre och lugnare strand. Också här kan du hyra parasoller och solstolar, och stranden är mycket välskött.

Tavernor och restauranger i Kos stad

På kvällarna är det god stämning och trevligt folkliv i Kos stad. Särskilt längs de smala gatorna runt Elefhteris torg samlas så väl turister som lokala invånare för att äta och dricka gott. Traditionella grekiska tavernor och restauranger med internationella menyer blandas med gatumat som grekisk gyros och franska crêpes. Nere i hamnen finns flera fina restauranger och caféer, där det är extra trevligt att slå sig ner och titta på folklivet och de fina båtarna.

Utflykter och sevärdheter i Kos stad

Visste du att läkekonstens fader, Hippokrates, var från Kos? Mellan barerna och restaurangerna i Kos stad finns arkeologiska utgrävningar och påminnelser om antikens glansdagar, och inte långt utanför staden ligger Asklepios tempel.

Kos stad är bara ca. 5 mil på sitt längsta, och lätt att utforska både med cykel och hyrbil. Det finns flera platser med cykeluthyrning, och längs strandpromenaden går en vacker cykelväg. Härifrån är det för övrigt fint att cykla vidare till vad som med största sannolikhet är de två finaste stränderna på ön; stranden i Tigaki och stranden i Marmari.

Enkla hotell och fina lägenheter på Kos

Det finns alla typer av boende på Kos – oavsett om du är ute efter en budgetresa eller en mer påkostad semester. Både inne i Kos stad, i utkanten av staden och längs stränderna får du tag i allt från enkla pensionat till lyxigare hotell eller lägenhetskomplex. Nästan oavsett hur mycket eller lite du vill lägga på boende går det för det mesta att hitta något som passar dina behov på Kos!

Sök efter resor till Kos stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kos stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 18°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 20°C
Juni 28°C 20°C 23°C
Juli 30°C 22°C 25°C
Augusti 31°C 23°C 26°C
September 28°C 20°C 26°C
Oktober 24°C 17°C 24°C
November 20°C 13°C 21°C
December 17°C 10°C 19°C

Prognos för Kos stad:

Flyg + Hotell

International ★★ 7n 4 152:-
Bristol Seaview apartments ★★ 7n 4 895:-
Zephyros Hotel ★★ 7n 5 395:-
Hotel Maritina ★★ 7n 5 622:-
Triton ★★★ 3n 6 213:-
Ampavris Apartments ★★★ 7n 6 466:-
Infinity philippion hotel ★★★ 7n 6 550:-
Kos Junior Suites ★★★★ 3n 7 516:-
Kos Aktis Art ★★★★ 3n 8 666:-
Albergo Gelsomino ★★★★★ 3n 9 840:-

Sök efter resor till Kos stad

Karta

Kos

Övriga destinationer