Soluppgång över vackra lilla Makrigialos

Soluppgång över vackra lilla Makrigialos

Makrigialos

På den östra sidan av Kreta ligger den lilla pittoreska byn Makrigialos. Här fann de resterna av olika bosättningar som går tillbaka till det 14:e århundradet f.Kr. Idag finns det cirka ettusen invånare här som livnär sig på jordbruk, fiske och turism.

Trots att turismen har ökat de senaste åren, har invånarna i Makrigialos behållit den ursprungliga kretensiska arkitekturen i byn.

Att semestra i Makrigialos är härligt både för små och stora. Längs kusten hittar du långa sandstränder som anses vara de bästa i detta området. Du kan delta i många olika strand-och vattenaktiviteter och i den närbelägna byn Agios Stefanos, kan du besöka den offentliga observatoriet, Sasteria. Vill du kombinera semester med kreativa aktiviteter, kan du till exempel anmäla dig till en kurs i akvarellmålning som hålls av professionella konstnärer. Många kretensiska hantverkare har sina verkstäder i stadens centrum, dessa är spännande att besöka.

Nere i hamnen ligger små fiskebåtar sida vid sida om små turistbåtar. Du kan välja mellan båtturer längs kusten eller ut till ön Koufonissi. På denna lilla ö producerades en lila färg av den mjuka delen av musslor under antiken. Denna färg var mycket populär och användes i utsmyckningen av romerska slott.

I bergen som ligger i bakkanten av byn, kan du promenera i det vackra landskapet. Här hittar du bland annat mycket natursköna raviner.

Makrigialos har flera mysiga tavernor, var och en med sina egna specialiteter. Längs med havet i hamnen, kan du njuta av en god kopp kaffe eller en förfriskning på ett av kaféerna. Byn har inget stort utbud av kvälls- eller nattliv. Det kan du hitta mer i agiosnikolaos som ligger cirka 7 mil bort.

Sök efter resor till Makrigialos

Video

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Makrigialos

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 10°C 18°C
februari 15°C 9°C 17°C
mars 16°C 10°C 17°C
april 20°C 13°C 18°C
maj 22°C 16°C 20°C
juni 27°C 21°C 24°C
juli 28°C 23°C 26°C
augusti 28°C 24°C 27°C
september 26°C 21°C 26°C
oktober 23°C 17°C 24°C
november 20°C 14°C 21°C
december 17°C 11°C 19°C

Prognos för Makrigialos

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Villea Village ★★★ 7n 3 855:-
Sunwing Makrigialos Beach ★★★★ 7n 3 895:-
Ocean Beach Club - Kreeta ★★★★ 7n 3 995:-
Mikri Poli Atlantica ★★★★ 7n 7 845:-

Sök efter resor till Makrigialos

Karta

Makrigialos

Andra destinationer i Kreta