Soluppgång över vackra lilla Makrigialos

Soluppgång över vackra lilla Makrigialos

Makrigialos

Enligt många ligger den vackraste stranden på Kreta i den lilla byn Makrigialos, som har behållit sin ursprungliga charm också efter att turisterna upptäckte detta resmål.

Nära Kretas sydöstra hörn ligger den charmiga lilla fiskebyn Makrigialos. Makrigialos lockar med en lång och mycket vacker strand, en liten hamn samt några tavernor och musikbarer. Gemensamt för alla är att de har lika många lokala gäster som turister. Och trots att turismen har ökat de senaste åren, har invånarna i Makrigialos sett till att den ursprungliga småstadskänslan har bevarats.

Restauranger i Makrigialos

Makrigialos har flera trevliga tavernor, alla med sina egna specialiteter på menyn. Längs strandpromenaden i hamnen kan du njuta av en god kopp kaffe eller en förfriskning på något av caféerna. Byn har inga nattklubbar eller pulserande nattliv, men det finns självklart barer att runda av kvällen på. Många av hotellen har också bra restauranger, cocktailbarer och underhållning.

Sol, bad och stränder i Makrigialos

Makrigialos är ett litet paradis för barnfamiljer och alla andra som vill ha en lugn semester full av sol, bad och god mat. Stranden i Makrigialos är långgrund och barnvänlig. Det finns solstolar och parasoll att hyra, och olika vattensporter att ägna sig åt. De flesta av hotellen har också fräscha poolområden som uppskattas av både stora och små.

Utflykter i området

Nere i Makrigialos hamn ligger fiskebåtarna sida vid sida med små turistbåtar. Vill du, kan du följa med på båtturer längs kusten eller ut till ön Koufonissi.

Bland kullarna som utgör bakgrunden till byn ligger ett fantastiskt landskap där det är vackert att både vandra och cykla. Här hittar du bland annat raviner som är nästan lika imponerande som den natursköna Samariaravinen på västra Kreta – men som å andra sidan är mycket mer tillgängliga.

Kreta är en stor ö med mycket att erbjuda. Med en hyrbil tar du dig enkelt runt till olika byar, badvikar, stränder, olivlundar och öns bergsområden. 45 minuter norr om Makrigialos ligger den charmiga hamnbyn Sitia, och om du inte vill hyra bil är det lätt att ta sig hit med lokalbuss. De flesta som besöker Sitia väljer att stanna där mycket längre än de ursprungligen tänkt sig, tack vare den genuina grekiska atmosfären. Tre mil väster om Makrigialos ligger Europas sydligaste stad, Ierapetra. Ryktet säger att det var här Napoleon övernattade på sin väg mot Egypten.

Sök efter resor till Makrigialos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Makrigialos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 10°C 18°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 16°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 22°C 16°C 20°C
Juni 27°C 21°C 24°C
Juli 28°C 23°C 26°C
Augusti 28°C 24°C 27°C
September 26°C 21°C 26°C
Oktober 23°C 17°C 24°C
November 20°C 14°C 21°C
December 17°C 11°C 19°C

Prognos för Makrigialos:

Flyg + Hotell

Villea Village Hotel ★★★ 7n 4 622:-
panmar apartments makrigialos ★★ 8n 5 046:-
Artemis ★★★ 7n 5 170:-
Hera ★★★ 7n 5 230:-
South Coast ★★★ 7n 5 444:-
Sunwing Makrigialos Beach ★★★★ 7n 5 595:-
Ocean Beach Club - Kreeta ★★★★ 7n 5 895:-
Niki Apartments ★★ 7n 8 094:-
Mikri Poli Atlantica ★★★★ 7n 11 245:-
Pearls of Crete Holiday Residences ★★★ 7n 13 345:-

Sök efter resor till Makrigialos

Karta

Makrigialos

Övriga destinationer