Bild av Teneriffa

Teneriffa

Teneriffa är den största av de åtta bebodda Kanarieöarna, både vad gäller yta och befolkning. Ön bjuder både på vacker bergsvandring, bra golfbanor och total avslappning på någon av de många, härliga stränderna.

Teneriffa har ett väldigt varierande landskap, med allt från berg, frodig natur, karga ökenområden och vackra stränder. Tack vare det behagliga klimatet, och drygt 300 soldagar om året, är Teneriffa ett populärt resmål året om – sommar som vinter.

Teneriffas stränder och semesterorter

Teneriffa har en mängd mer eller mindre kända semesterorter, alla med sin egna karakteristiska charm. Det tar runt 4 timmar att köra runt Teneriffa, och resmålen är utspridda längs stora delar av kusten.

På den norra delen av ön, i slutet på den frodiga Orotava-dalen, ligger den charmiga staden Puerto de la Cruz. Här är det få stränder men till gengäld stora och välplanerade havsbassänger, designade av arkitekten César Manrique från Lanzarote.

På södra Teneriffa hittar du de populära semesterorterna Playa de las Américas och Los Cristianos med ett yrande folkliv och långa, vackra stränder.

På västkusten ligger den lite lugnare staden Los Gigantes, omkransad av ett kuperat bergsområde. Stränderna har karakteristisk lavasand och fin utsikt över de dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet.

Matupplevelser och shopping på Teneriffa

Det är massa god mat att välja mellan på Teneriffa. Du hittar restauranger i alla möjliga prisklasser, som serverar allt från färsk fisk och tapas till internationella rätter. Det är nästan ett måste att prova den inhemska rätten papas arrugadas con mojo; småpotatisar kokta med skal i extra salt vatten, som serveras med en pikant röd eller grön sås. Fantastiskt!

Om du vill shoppa när du är på Teneriffa bör du ta dig till huvudstaden Santa Cruz, som för övrigt är en livlig och innehållsrik stad. Och om du väl är i Santa Cruz rekommenderar vi ett besök till den vackra, gyllene stranden Playa de las Teresitas rätt utanför stan. Denna stranden räknas som en av de vackraste på hela ön.

Naturupplevelser och utflykter på Teneriffa

Teneriffas natur är mycket mångfaldig. I norr är landskapet stenigt, med bukter och badvikar med mörk lavasand. Många anser att den norra delen av Teneriffa har den mest genuina, eller "spanska", atmosfären.

Mitt på ön ligger Spaniens högsta berg, Teide, omkransat av en vacker nationalpark. Teide sträcker sig 3718 m.ö.h. och är faktiskt en vulkan, dock för tillfället sovande. I skuggorna av vulkanberget breder den gröna Orotava-dalen ut sig, med frodiga bananplantager, vingårdar, branta klippsatser och furuklädda bergssluttningar. Här växer det också enorma exemplar av växten vi kallar julstjärna. Orotava-dalen är ett populärt vandringsområde, med många markerade leder.

Södra Teneriffa är mest känt för sina många fina stränder. Här ligger badorterna på rad, och variationerna i storlek och utbud är stora.

Golfa på Teneriffa

Golf är en populär aktivitet på Teneriffa, och det ligger flera golfbanor på ön. De mest kända är Golf del Sur, Golf Costa Adeje och Golf Las Americas. De flesta golfbanorna ligger längs Teneriffas västra och södra kust – många med fantastisk utsikt över havet.

Det är populärt att åka på golfresa till Teneriffa bland Skandinaver, eftersom man kan spela golf hela året om här. Många reseoperatörer har skräddarsydda paketresor för golfentusiaster. Högsäsongen varar som regel från oktober till april, eftersom somrarna på Teneriffa kan bli väldigt varma och torra.

Den största flygplatsen på Teneriffa ligger på södra delen av ön.

Sök efter resor till Teneriffa

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Teneriffa:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 18°C
Februari 21°C 14°C 18°C
Mars 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Maj 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
Augusti 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
December 21°C 16°C 18°C

Prognos för Teneriffa:

Flyg + Hotell

Puerto de la Cruz ★★ 7n 3 080:-
San Cristóbal de La Laguna ★★ 7n 4 079:-
Los Gigantes ★★★ 7n 4 193:-
San Miguel de Abona ★★★ 5n 4 394:-
Callao Salvaje ★★★ 7n 4 520:-
Golf del Sur ★★★★★ 4n 4 691:-
Vilaflor ★★★ 7n 4 709:-
Los Cristianos ★★★ 4n 4 770:-
Playa de las Américas ★★★★ 4n 4 771:-
Santa Cruz de Tenerife ★★★ 4n 4 811:-

Sök efter resor till Teneriffa

Karta

Tenerife

Destinationer i Teneriffa

Övriga destinationer