Bild av Ericeira

Ericeira

Ericeira ligger vid Atlantkusten, mindre än en timmes bilresa från Lissabon. Den lilla staden är ett mecka för surfing och anses vara Europas surfhuvudstad.

Det finns stränder både i staden och längs hela kusten utanför staden. Själva staden är liten med kullerstensgator, mysiga restauranger och kaféer, samt en hel del butiker. Stämningen är avslappnad, kusten är mycket vacker och solnedgångarna är värda att uppleva.

Stränder, vågor och surfing

Kusten utanför Ericeira är dramatisk och vacker. Stränderna lockar både soldyrkare och badgäster samt surfare. Om du är intresserad av surfing är detta definitivt en plats du kommer att trivas på, oavsett om du är nybörjare eller mycket erfaren. Det är bara att hitta den strand och de vågor som passar din nivå. Det finns gott om surfskolor längs kusten där du kan hyra all utrustning, och om du vill gå på en surfskola är det inga problem. Det finns kurser både för nybörjare och för mer erfarna som vill finslipa sin teknik.

Staden Ericeira

Att detta är en stad där surfare möts syns tydligt i stadsmiljön. Det finns butiker som säljer utrustning på varje gatuhörn och det är lätt att se att många av invånarna och besökarna håller på med surf. Men staden är mycket mer än så. Det finns mysiga kullerstensgator, små torg, bra restauranger och ett livligt nattliv. Det finns ett bra urval av restauranger och matställen i Ericeira, och självklart är färsk fisk och skaldjur en självklarhet på de flesta menyerna.

Aktiviteter och utflykter

Mycket kretsar kring havet och vågorna, och kusten vid Ericeira är mycket vacker med unika klippformationer. Det finns fina vandringsleder längs havet där du kan gå så långt du orkar i vacker terräng med utsikt över Atlanten och de dramatiska klipporna. Ericeira blev kategoriserad som ett World Surfing Reserve 2011 av Save the Waves Coalition, och är det andra reservatet i världen och det enda i Europa. Och självklart – här hittar du några av de bästa surfstränderna du kan tänka dig.

Lissabon ligger mindre än en timmes bilresa bort, och lokalbussar går in till huvudstaden flera gånger dagligen. På vägen från Lissabon till Ericeira passerar man Sintra som ligger på en höjd. Detta är ett populärt utflyktsmål, inte minst på grund av den vackra arkitekturen och alla slott. Sintra finns med på UNESCO världsarvslista.

Sök efter resor till Ericeira

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Ericeira:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 16°C
Februari 16°C 9°C 16°C
Mars 18°C 10°C 16°C
April 19°C 11°C 17°C
Maj 21°C 13°C 18°C
Juni 25°C 16°C 19°C
Juli 28°C 18°C 20°C
Augusti 28°C 18°C 20°C
September 26°C 17°C 20°C
Oktober 22°C 15°C 20°C
November 18°C 12°C 19°C
December 15°C 10°C 17°C

Prognos för Ericeira:

Flyg + Hotell

Hotel Golf Mar ★★★ 7n 4 103:-
Reserva FLH Hotels Ericeira ★★★★ 7n 4 768:-
Vila Gale Ericeira ★★★★ 7n 6 255:-
You and the sea ★★★★ 7n 8 546:-
Immerso ★★★★★ 7n 9 677:-
Areias do Seixo ★★★★ 7n 15 012:-

Sök efter resor till Ericeira

Karta

Ericeira

Övriga destinationer