Bild av Lefkas

Lefkas

Norr om Zakynthos och söder om Korfu ligger den vackra ön Lefkas, med vacker natur och en mängd fina stränder. Hit reser du för att sola och bada, äta god mat och kanske ta en och annan båttur i den grekiska skärgården.

Lefkas tillhör de Joniska öarna och ligger på Greklands västkust, norr om Zakynthos och söder om Korfu. Ön ligger bara ett par kilometer från kusten och en bro förbinder ön med fastlandet.

Lefkas är en relativt stor ö med vackra stränder och flera charmiga landsbyar och semesterorter. Här finns mycket att se och göra; Lefkas har nämligen både en spännande historia och en rad sevärdheter. Och trots att Lefkas har varit ett populärt resmål i många år har ön bevarat sin lokala grekiska charm.

Sol, bad och stränder på Lefkas

Stränderna på Lefkas östkust är mest besökta. Det är också här de mest populära semesterorten och hotellen ligger. Det finns både sand- och stenstränder runt om på ön, och på de större stränderna finns tavernor där det är härligt att slå sig ner och ta något gott att äta och dricka. På de flesta stränderna erbjuds det också olika vattensporter – eller så kan du ge dig ut i en kajak och utforska öns omgivningar från havet.

Om du är sugen på att prova windsurfing bör du resa till Vasiliki på Lefkas sydvästliga kust. Varje eftermiddag blåser det upp en perfekt och jämn vind upp från öns bergsområden här, och platsen är därför mycket populär bland windsurfare.

Utflykter på Lefkas

Det är bra infrastruktur på Lefkas. Du kan hyra bil eller moped för att ta dig runt ön på egen hand, men det fungerar även bra att ta lokalbussen till och från de flesta semesterorterna. Eftersom Lefkas är förbundet med fastlandsgrekland via en bro är det enkelt att åka på dagsutflykter till semesterorter som Agios Nikolaos eller Preveza på fastlandet.

En båtutflykt rekommenderas varmt under en semester på Lefkas. Det arrangeras flera båtturer till de närliggande öarna, och från hamnen i Vasiliki kan du ta färjan till Kefalonia. Färjan går flera gånger om dagen i högsäsong och tar bara en dryg timme.

Sök efter resor till Lefkas

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Lefkas:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 6°C 16°C
Februari 14°C 6°C 16°C
Mars 17°C 8°C 16°C
April 20°C 11°C 17°C
Maj 25°C 14°C 20°C
Juni 30°C 18°C 24°C
Juli 33°C 20°C 26°C
Augusti 33°C 20°C 26°C
September 29°C 18°C 26°C
Oktober 24°C 14°C 23°C
November 19°C 11°C 20°C
December 15°C 8°C 18°C

Prognos för Lefkas:

Flyg + Hotell

Nydri ★★ 7n 3 345:-

Sök efter resor till Lefkas

Karta

Lefkas

Destinationer i Lefkas

Övriga destinationer