Bild av Zakynthos

Zakynthos

Den grekiska ön Zakynthos är den sydligaste av de joniska öarna på Greklands västkust. Ön är den tredje största av de grekiska öarna, och liksom stora delar av Grekland är även Zakynthos rik på historia.

Ändå är ön mest känd för sina dramatiska kustlandskap och särskilt vackra stränder.

Stränder på Zakynthos

Det är ingen överdrift att säga att stränderna på Zakynthos är helt fantastiska. Vissa är långa och smala medan andra ligger inne i en vik med vackra klippor på alla sidor. Shipwreck Beach är en av många stränder som endast är tillgänglig med båt. Denna strand syns ofta på bilder när Grekland vill visa upp sina vackraste stränder. Den har fått sitt namn efter ett skeppsbrott som drev iland här. Vissa stränder på Zakynthos har vissa restriktioner på grund av att sköldpaddorna Caretta Caretta lägger sina ägg där. Denna havssköldpaddsart var nästan utrotad för några år sedan. Men tack vare aktivt naturskydd har populationen återhämtat sig något.

Zakynthos stad

Zakynthos stad är den största staden på ön och har ett modernt stadsliv. På dagtid är det livligt i stadens handels- och affärsdistrikt samtidigt som det finns en trevlig grekisk atmosfär i staden och tempot är ganska "lugnt". Här finns ett bra utbud av både affärer, kaféer och tavernor. Här ligger också Saint Dionysios kyrka och Solomos-torget.

Utflykter och sevärdheter

Det är inga problem att ta sig runt på Zakynthos. Här kan du hyra bil eller motorcykel och ta en dagsutflykt runt ön. Zakynthos är en barnvänlig plats och passar därför bra för dem som reser med barn. Värt att besöka är bland annat Solomos och Kalvos museum, De blå grottorna och Sankt Georgs slott i Gremna. Det har gjorts utgrävningar på ön och bevis har hittats för bosättningar så långt tillbaka i tiden som neandertalare.

Sök efter resor till Zakynthos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Zakynthos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 6°C 16°C
Februari 15°C 6°C 16°C
Mars 17°C 8°C 16°C
April 20°C 10°C 17°C
Maj 24°C 14°C 20°C
Juni 28°C 18°C 24°C
Juli 30°C 20°C 26°C
Augusti 30°C 20°C 26°C
September 28°C 18°C 26°C
Oktober 24°C 14°C 23°C
November 19°C 10°C 20°C
December 16°C 8°C 18°C

Prognos för Zakynthos:

Flyg + Hotell

Argassi ★★ 3n 3 386:-
Laganas ★★ 7n 3 595:-
Planos ★★ 7n 4 056:-
Kalamaki ★★★ 4n 4 703:-
Vasilikos ★★★ 5n 6 187:-
Alykes ★★★★ 5n 6 964:-

Sök efter resor till Zakynthos

Karta

Zakynthos

Destinationer i Zakynthos

Övriga destinationer