Solnedgång över hamnen i Hersonissos

Solnedgång över hamnen i Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos är en stor och populär semesterort på Kretas nordöstra kust. Här finns allt som behövs för en lyckad semester; bra stränder, massa restauranger och aktiviteter – och inte minst ett pulserande uteliv!

I den färgstarka semesterorten Hersonissos är det liv och rörelse från tidig morgon till sent på kvällen. Här finns både vackra stränder och en mängd caféer, barer, restauranger och nattklubbar. Under sommarmånaderna är det fullt ös på stans bargata – något som gör Hersonissos till en populär destination bland ungdomar från hela Europa. På våren och hösten är tempot betydligt lugnare.

Sol, bad och stränder i Hersonissos

Det finns ett par badvikar med mindre stränder nära centrala Hersonissos, men de flesta väljer att besöka någon av de större och finare stränder strax utanför stan. Här finns det solstolar och parasoll att hyra, olika vattensportaktiviteter att ägna sig åt och längs strandpromenaden ligger det flera trevliga tavernor, restauranger och barer. När solen går ner samlas stora folkmängder på restaurangerna och barerna längs stranden. Många väljer att fortsätta kvällen på någon av nattklubbarna som ligger här, och lämnar inte stranden förrän solen går upp igen.

Uteliv och aktiviteter i Hersonissos

Det finns ett stort utbud av tavernor, restauranger och barer i Hersonissos. De flesta ligger längs havet och på huvudgatan El. Venizelou. Nattlivet är livligt under sommarmånaderna och är mestadels centrerat runt hamnområdet, där det både finns beachklubbar och flera nattklubbar.

Om du är sugen på lite avkoppling från strandlivet kan du besöka Hersonissos Star Beach Water Park. Star Beach är både en resort och en vattenpark för människor i alla åldrar. För de vuxna finns det en egen pool med barer som serverar long drinks medan en DJ spelar dansmusik. För barnen finns det ett eget poolområde med vattenrutschbanor i olika storlekar. Framför vattenparken ligger en stor strand med massor av vattensportaktiviteter – bland annat kan du hoppa bungyjump på Star Beach, nästan 50 meter över en vacker havsbassäng.

Vill du ha en annan typ av fart och spänning kan du besöka gokartbanan Kart Land i Hersonissos. Banan ligger precis bredvid Star Beach och är en populär aktivitet bland så väl unga som gamla.

Området runt Hersonissos

Vill du åka på dagsutflykt under din semester i Hersonissos finns det flera populära destinationer att välja mellan. Några kilometer från stan ligger tillexempel de små, charmiga semesterorterna Stalis och Malia. De två orterna är sammanlänkade av en strand och en vacker strandpromenad. Stränderna här är fina och långgrunda med solstolar och parasoll att hyra, samt flera restauranger och strandcaféer att slå sig ned på. Malia är störst av de två, med flest uteställen och livligast atmosfär. Stalis är lugnare, och mer populärt bland barnfamiljer.

Är du sugen på att spela golf under din semester på Kreta ligger Crete Golf club några kilometer söder om Hersonissos. Golfbanan är särskilt populär på våren och hösten, då temperaturerna är lite mildare.

Det är ca 35 km till storstaden Heraklion från Hersonissos. Det finns goda möjligheter att hyra bil eller moped för den som vill se lite mer av Kreta.

Sök efter resor till Hersonissos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Hersonissos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 18°C
Februari 16°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 12°C 18°C
Maj 24°C 15°C 20°C
Juni 27°C 19°C 24°C
Juli 29°C 22°C 26°C
Augusti 28°C 22°C 27°C
September 26°C 19°C 26°C
Oktober 23°C 16°C 24°C
November 20°C 13°C 21°C
December 17°C 11°C 19°C

Prognos för Hersonissos:

Flyg + Hotell

Ariadni Palace ★★★ 5n 3 214:-
Petra Village ★★★ 5n 3 234:-
Prinos Apartments ★★ 8n 3 311:-
Anatoli Apartments ★★ 6n 3 322:-
Acropolis Apartments ★★★ 6n 3 326:-
Villa Diktynna ★★★ 4n 3 497:-
Kassavetis Center - Hotel Studios & Apartments ★★★ 6n 3 523:-
Krits Hotel ★★★ 6n 3 538:-
Ippoliti Village ★★★ 6n 3 639:-
Hersonissos Central ★★★ 6n 3 684:-

Sök efter resor till Hersonissos

Karta

Hersonissos

Övriga destinationer