Härlig strandbar i Perissa

Härlig strandbar i Perissa

Perissa

Perissa är en charmig liten semesterort på Santorinis östkust, med en vacker lavastrand som sträcker runt sju kilometer längs havet.

Avslappnat strandliv. Bada och sola på mörk vulkanisk sand. Långa luncher med utsikt över havet, härliga loungebarer och ett generellt lugnt tempo. Så kan livet vara – åtminstone om du är på semester i Perissa. Detta är nämligen en semesterort där man lever livet i lugn och ro, och vandrar mellan stranden, loungebarerna och restaurangerna. Ibland tar dagen inte slut förrän långt efter mörkrets inbrott, på någon av de trevliga barerna längs strandpromenaden.

Sol, bad och strandliv i Perissa

Stranden i Perissa är en av de vackraste stränderna på Santorini. Den är cirka 7 kilometer lång, bildskön, sammetslen och nästan helt svart. Det blå Egerhavet är en härlig kontrast till den mörka sanden och klipporna som tornar upp sig i bakgrunden. Vattnet är kristallklart, och snorkling är därför en populär aktivitet i Perissa. Du kan hyra solstolar och parasoll på stranden, och om snorkling inte är din grej finns det en lång rad andra vattensporter att välja mellan.

Parallellt med stranden löper en strandpromenad med loungebarer, tavernor och några butiker. Här är det god stämning och ett yrande folkliv; framför allt på eftermiddagar och kvällar. Vill du roa dig natten lång med DJ:s eller livemusik borde du definitivt bo i närheten av strandpromenaden under en semester i Perissa!

Perissas lugna landsbyliv

En liten bit in i landet från stranden ligger själva Perissa centrum med sitt lugna byliv. Här finns flera små kyrkor; som Timios Stavrou med sin klassiska blå kupol. I norra delen av Perissa hittar du också resterna av den forntida kyrkan Saint Irene eller Agia Irini, som också tros ha gett Santorini sitt nuvarande namn.

Utflykter och vandring i Perissa

Bara 20 minuters promenad från Perissa ligger byn Emporio med sin charmiga och gammaldagsa atmosfär. Här sitter gamla män i grupp utanför sitt stamcafé – eller kafenion, som man säger i Grekland – och på söndagsmorgnar fylls kyrkorna upp med familjer från området.

Vill du ha mer stadskänsla ligger huvudstaden Thira bara en 20 minuters biltur från Perissa. Här kan du besöka museum, gå på vinsmakning eller äta på klassiska grekiska tavernor – och uppleva det som många anser vara världens vackraste solnedgång.

Sök efter resor till Perissa

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Perissa:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 10°C 17°C
Februari 14°C 9°C 16°C
Mars 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Maj 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
Augusti 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognos för Perissa:

Flyg + Hotell

Gardenia (Santorini) ★★ 7n 4 798:-
Anny Studios Perissa Beach ★★★ 4n 5 870:-
Phevos Villa ★★★ 4n 6 300:-
Villa Dima ★★★ 4n 6 579:-
Villa Anemomilos ★★★ 4n 6 739:-
Marianna ★★★ 3n 6 802:-
Veggera Hotel ★★★★ 6n 6 964:-
Tristhenia Hotel ★★★★ 7n 7 240:-
Mary Bill ★★★★ 7n 7 614:-
Irigeneia ★★★★ 7n 7 715:-

Sök efter resor till Perissa

Karta

Perissa

Övriga destinationer