Bild av Jandía

Jandía

Jandía är både en halvö och ett semesterområde på Fuerteventuras sydligaste spets, med en behaglig och avkopplande atmosfär. Detta är det perfekta resmålet för dig som ställer höga krav på stränder!

Jandía är ett modernt resmål med kritvita och närmast oändliga stränder. Det finns många bra boendealternativ här, och atmosfären är relativt lugn och avkopplande. Även om det både finns en del barer och några uteställen i Jandía tillbringas kvällarna bäst på någon av stadens trevliga restauranger.

Själva semesterorten Jandía har växt de senaste åren, och sträcker sig nu helt till grannbyn Morro Jable i sydväst. Morro Jable är för övrigt en charmig liten kanarisk fiskeby och en härlig kontrast till de moderna hotellen och restaurangerna i Jandía.

Jandías oändliga stränder

Huvudstranden i Jandía är enorm, och sträcker sig över tre mil längs kusten. På vissa ställen är stranden mer än 100 meter bred. Detta är med andra ord ett eldorado för soldyrkare och surfare!

Tack vare att stranden för det mesta är långgrund är Jandía ett populärt resmål bland barnfamiljer. Den stabila vinden gör att också windsurfare flockas här, och varje år i augusti avhålls världsmästerskapet i windsurfing i Jandía.

Vill du bara njuta av solen och spendera lata dagar på stranden? Oroa dig inte – eftersom den största stranden i Jandía både är lång och bred är det inga problem att hitta lugna och avkopplande områden.

Aktiviteter i Jandía

Mitt på halvön Jandía ligger Fuerteventuras högsta bergstopp, Pico de Zarza. Pico de Zarza sträcker sig 807 m.ö.h och har en fantastisk utsikt över havet och stränderna. Turen upp till toppen är fin och inte särskilt utmanande, så detta är en perfekt aktivitet för den som vill ha lite omväxling från strandlivet. Hela området runt Pico de Zarza är faktiskt ett naturreservat, som sträcker sig helt ner till stranden på motsatt sida av halvön. Längst söderut på halvön ligger också ett vackert fyrtorn som är väl värt ett besök.

Följer du strandpromenaden från Jandía till fiskebyn Morro Jable kan du uppleva mer av den vackra, ursprungliga kanariska arkitekturen. Det tar bara runt en halvtimme att gå mellan de två orterna, och det är mycket fint att se på vägen. I Morro Jable finns det också flera bra fiskrestauranger samt några barer och uteställen.

Sök efter resor till Jandía

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Jandía:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 20°C
Februari 21°C 14°C 19°C
Mars 22°C 15°C 19°C
April 22°C 15°C 19°C
Maj 24°C 16°C 20°C
Juni 25°C 18°C 21°C
Juli 27°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 22°C
September 27°C 20°C 23°C
Oktober 25°C 19°C 23°C
November 24°C 17°C 22°C
December 21°C 15°C 20°C

Prognos för Jandía:

Karta

Jandía

Övriga destinationer