Den lilla semesterorten Playa del Cura ligger mellan Puerto Rico och Puerto Mogan

Den lilla semesterorten Playa del Cura ligger mellan Puerto Rico och Puerto Mogan

Playa del Cura

Playa del Cura är ett av de mest solsäkra ställena på Gran Canaria, och ett perfekt resmål för dig som söker en lugn och avkopplande semester.

Playa del Cura är en liten och relativt okänd semesterort som ligger mellan Puerto Rico och Puerto de Mogan på Gran Gran Canarias sydvästra kust. Det händer inte så mycket i Playa de Cura – hit reser man för att ha en lugn familjesemester eller bara ladda batterierna i vackra omgivningar. Det är lätt att hitta lugnet och bara slappna av till vågskvalpet på den lilla stranden här.

Stranden i Playa de Cura

Mitt i Playa del Cura ligger en liten badvik med naturlig, ganska grovkornig sand och klart och fint vatten. Även om stranden inte är så stor blir det sällan fullt, och det finns en del solstolar och parasoller att hyra.

Rätt runt hörnet ligger den större stranden Playa de Amadores, som också är känd för att vara Gran Canarias vackraste strand. Det tar bara några minuter att gå från Playa del Cura till Amadores, och du kan promenera längs havet hela vägen. Det är heller inte långt till Puerto Rico, där du hittar en ännu större strand och gott om aktiviteter, restauranger och uteställen.

Restauranter, barer og fornøyelser

Det finns ett litet centrum i Playa del Cura, där du hittar ett mindre köpcentrum med några restauranger, barer och butiker. Allt är inom gångavstånd i den lilla semesterorten och tempot är lugnt. Om du vill ha mer att välja på ligger den större och mer livliga staden Puerto Rico en kort bilresa eller busstur bort. Det är också lätt att ta sig till det stora utbudet av shopping och nattliv som finns i Playa del Ingles.

Om du är sugen på en dagsutflykt är Puerto de Mogan att rekommendera. Denna charmiga lilla hamnstaden ligger bara en dryg mil nordväst om Playa del Cura och bjuder både på vacker arkitektur och många bra restauranger. Puerto de Mogans hamn är en färgglad blandning av lokala fiskebåtar och segelbåtar från hela världen, som antingen just korsat Atlanten eller väntar på att göra det.

Hotell i Playa del Cura

De flesta hotellen i Playa del Cura är mycket barnvänliga, med fina poolområden och många faciliteter. Det är vanligast med lägenhetshotell där du har ett eget kök och gott om plats. På de gemensamma områdena finns det ofta barnbassänger, lekplatser och aktiviteter som passar för barn i alla åldrar.

Avståndet från Playa del Cura till Las Palmas flygplats är ca 50km, och det går buss för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Playa del Cura

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa del Cura:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 16°C 18°C
Februari 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
April 22°C 17°C 18°C
Maj 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
Augusti 26°C 22°C 27°C
September 26°C 22°C 24°C
Oktober 26°C 21°C 21°C
November 24°C 18°C 21°C
December 22°C 17°C 19°C

Prognos för Playa del Cura:

Flyg + Hotell

Ocean Beach Club - Gran Canaria ★★★★ 7n 5 095:-
Aparthotel Cura Sol ★★ 7n 5 436:-
Riviera Vista ★★★ 7n 5 494:-
Idyll Suites ★★★ 7n 8 093:-
Labranda Costa Mogán ★★★★ 7n 9 490:-
Villa Gisel ★★★★ 7n 12 339:-

Sök efter resor till Playa del Cura

Karta

Playa del Cura

Övriga destinationer