De traditionella färgglada byggnaderna i Puerto de Mogan

De traditionella färgglada byggnaderna i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan är ett lite annorlunda resmål på Gran Canarias sydvästkust. Den lilla hamnstaden är delvis planerad av en italiensk arkitekt, och sticker på så sätt ut lite från resten av bebyggelsen på ön.

Puerto de Mogan är egentligen en gammal fiskeby, som har behållit mycket av sin ursprungliga charm. Gammal arkitektur smälter ihop med nya byggnader på ett charmigt sätt och inga byggnader är högre än tre våningar. Här är det i stället fullt av mysiga, trånga gränder och vita putshus med färgglada detaljer, bougainvillea och palmer. Stadskärnan i Puerto de Mogan är delvis bilfri, med charmiga broar och kanaler som ger associationer till den italienska semesterpärlan Venedig.

Hamnen i Puerto de Mogan

Hamnen är det naturliga centrumet i Puerto de Mogan. Här ligger färgglada lokala fiskebåtar sida vid sida om segelbåtar från hela världen. Gatorna runt hamnen är bilfria och det är jättefint att promenera längs den palmkantade hamnpromenaden.

Utelivet i Puerto de Mogan är ganska begränsat. Kvällarna spenderas helst på någon av de lokala restaurangerna, med färsk fisk och skaldjur eller inhemska delikatesser på tallriken. Här blandas turister och fastboende med de många seglarna som gör sig redo för att korsa Atlanten.

Stranden i Puerto de Mogan

Mitt i stan ligger en fin, halvmåneformad sandstrand. Stranden är långgrund och skyddad av vågbrytare på bägge sidor och är därför ideell också för de allra minsta barnen.

Längs strandpromenaden i Puerto de Mogan ligger det många bra restauranger, caféer och barer. Här kan du ta en lunchrast från solandet, eller njuta av en middag med vacker utsikt över havet.

Vill du ha ett större utbud av aktiviteter kan du besöka grannorten Taurito. På Tauritostranden kan du bland annat ägna dig åt vattensporter som kitesurfing, dykning eller att åka vattenscooter, och i stan hittar du den populära vattenparken Lago Taurito. Fortsätter du ännu längre söderut kommer du till Amadores-stranden, som är känd som Gran Canarias vackraste strand.

En populär dagsutflykt

Tack vare sin speciella charm har Puerto de Mogan blivit en populär plats att besöka även för turister som bor på andra ställen på Gran Canaria. Många reser på dagsutflykter till Puerto de Mogan för att uppleva den charmiga medelhavskänslan, eller för att äta på någon av de trevliga restaurangerna i hamnen. Det går bland annat färjor till Puerto de Mogan från Puerto Rico och Arguineguin flera gånger om dagen.

Avståndet från Puerto de Mogan till Las Palmas flygplats är ca 55km, och det går bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Puerto de Mogan

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto de Mogan:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 16°C 18°C
Februari 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
April 22°C 17°C 18°C
Maj 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
Augusti 26°C 22°C 27°C
September 26°C 22°C 24°C
Oktober 26°C 21°C 21°C
November 24°C 18°C 21°C
December 22°C 17°C 19°C

Prognos för Puerto de Mogan:

Övriga destinationer