Bild av Phi Phi Islands

Phi Phi Islands

Phi Phi Islands eller Koh Phi Phi är flera nästan overkligt vackra öar i Andamansjön. Öarna ligger i Krabi-området, men det är inte heller långt att nå hit med båt från Phuket.

Den mest kända ön är Phi Phi Don, och det är här du hittar hotell och bungalower i alla kategorier och prisklasser.

Koh Phi Phi Don

Detta är den enda bebodda ön i ögruppen Phi Phi Islands. Ön är känd för sitt vibrerande, livliga nattliv. Stränderna runt Tonsai har ett stort utbud av barer som håller öppet stora delar av natten, ofta tills solen går upp. Här finns det även underhållning i form av eldshower, musikfestivaler och andra nattlivsaktiviteter som lockar festglada människor från hela världen.

Phi Phi Don är känt för sitt varierade och livliga nattliv. Trots detta har ön också lugna och fridfulla områden där en avslappnad livsstil står i centrum. På dessa delar av ön märker man lite eller ingenting av nattlivet, om man inte aktivt söker upp det.

Koh Phi Phi Leh

Phi Phi Leh (Lilla Phi Phi) är mindre och obebodd, men ändå både berömd och populär. Detta är ön där filmen The Beach med Leonardo DiCaprio spelades in, och även om det var länge sedan lever historierna vidare och ön är fortfarande en stor attraktion. Ön är både dramatisk och mycket vacker med Maya Bay, alltså bukten med den vita stranden och de majestätiska klipporna, som ett naturligt centrum. Det är mycket vackert, men också lite synd att bukten och stranden alltid är fyllda med båtar och turister på dagstur.

Aktiviteter och utflykter

Bergen och klipporna på Phi Phi Islands är både dramatiska och mycket vackra, och precis som på Railay Beach finns det flera bra klätterrutter, även om klättringssporten inte är lika stor eller synlig här som på Railay. Dykning och snorkling är mycket populärt och det finns fantastiska områden med vackra korallrev där du kan se färgglada fiskar och ibland havssköldpaddor. Det finns vandringsleder där man kan gå till utsiktspunkter högt över havet med fantastisk utsikt över de vackra öarna och det turkosa havet.

Transport

Det är möjligt att komma till Phi Phi Islands med båt både från Phuket och Krabi.

Sök efter resor till Phi Phi Islands

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Phi Phi Islands:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 31°C 23°C 28°C
Februari 32°C 23°C 29°C
Mars 33°C 24°C 30°C
April 33°C 25°C 31°C
Maj 31°C 25°C 31°C
Juni 31°C 25°C 30°C
Juli 31°C 25°C 30°C
Augusti 31°C 24°C 29°C
September 30°C 24°C 29°C
Oktober 31°C 24°C 30°C
November 31°C 24°C 30°C
December 31°C 24°C 29°C

Prognos för Phi Phi Islands:

Karta

Phi Phi Islands

Övriga destinationer