Bild av Hvar

Hvar

Om du vill uppleva den kroatiska skärgården på sitt bästa, bör du absolut besöka den populära ön Hvar. Här hittar du både restauranger och nattklubbar i världsklass – men också otroligt vacker natur, vingårdar och flera härliga sandstränder.

Ön Hvar är ett mycket populärt resmål. Ön är en av de vackraste i hela Kroatien – och det säger en hel del, med tanke på att det finns över tusen öar i landet. Hvar ligger strax utanför Makarska rivierans kust, inte långt från staden Split. Jämfört med de närliggande öarna är Hvar både lite dyrare och mer exklusiv än sina grannar. Själva ön är lång, smal och inte speciellt stor. Det är lätt att ta sig runt på egen hand, med antingen hyrbil, cykel eller moped.

Städer att besöka på Hvar

Den största och mest besökta staden på ön, som praktiskt nog kallas Hvar stad, är vacker och sofistikerad, med många bra restauranger, barer, caféer och ett bra nattliv. Den mindre orten Jelsa är ett annat populärt resmål. Här råder en lugnare och mer autentisk kroatisk stämning.

Sol och kristallklart vatten

Runt mer eller mindre hela Hvar finns flera sandstränder – något som är ganska ovanligt för att vara Kroatien. Här finns också vackra klippor, stenstränder och små badvikar, och vattnet är kristallklart och härligt att bada i. Det säger sig självt att snorkling är en populär aktivitet både på Hvar och närliggande öar, tack vare den goda sikten.

Aktiviteter och utflykter på Hvar

Du når Hvar via båt från hamnen i Split. Att åka ut på båttur i skärgården är en vacker upplevelse, och många som besöker Hvar hyr en segelbåt för att öhoppa i Kroatiens skärgård. Andra populära aktiviteter på Hvar är dykning, snorkling och att åka vattenscooter.

En bergskedja delar Hvar i två delar. I norr finns små jordbruksområden, där allt från blommor till grönsaker och oliver odlas. I söder ligger flera vingårdar där vinrankorna står tätt uppför bergssidorna. Här produceras utmärkta vita och röda viner som absolut bör provas på någon av de lokala restaurangerna! Hvar stad ligger på öns västra spets, och har också färjeförbindelse med den italienska staden Ancona.

Sök efter resor till Hvar

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Hvar:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 12°C 6°C
Februari 13°C 6°C
Mars 14°C 8°C
April 17°C 11°C 13°C
Maj 21°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 22°C
Juli 29°C 21°C 23°C
Augusti 28°C 21°C 24°C
September 25°C 18°C 22°C
Oktober 21°C 14°C 20°C
November 17°C 10°C
December 14°C 8°C

Prognos för Hvar:

Flyg + Hotell

Jelsa ★★★★ 7n 5 610:-
Hvar ★★★★ 7n 5 630:-

Sök efter resor till Hvar

Karta

Hvar

Destinationer i Hvar

Övriga destinationer