Bild av Playa del Carmen

Playa del Carmen

Den livliga, färgglada kuststaden Playa del Carmen ligger på Yucatánhalvön i Mexiko, längs den kust som kallas Riviera Maya. Stränderna här är kritvita och havet är ljust turkosblått.

Trots att detta är en av Mexikos mest populära turiststäder är stämningen mycket avslappnad, informell och trevlig.

Stränder, sol och bad

Stranden är perfekt för att njuta av långa dagar i solen och havet är idealiskt för bad och vattensport. Både snorkling, dykning och kitesurfing är populära aktiviteter. Det finns flera korallrev i närheten som gör dykning extra attraktivt.

Restauranger och nattliv

Det finns ett brett urval av bra restauranger i Playa del Carmen. Utbudet sträcker sig från enkel men ofta mycket god gatumat till lyxrestauranger. Traditionell mat serveras nästan överallt, och det finns också ett bra urval av internationella restauranger. Eftersom detta är en kuststad är fisk och skaldjur ett självklart inslag på många menyer. Nattlivet är bra med allt från lugna barer, strandbarer, livemusik och nattklubbar där du kan dansa tills solen går upp.

Utflykter nära Playa del Carmen

Playa del Carmen är en fantastisk utgångspunkt för att upptäcka andra spännande platser i området, som till exempel vackra Tulum, den lilla, charmiga ön Isla Mujeres eller Chichen Itzá’s imponerande pyramider.

Sök efter resor till Playa del Carmen

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa del Carmen:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 29°C 19°C 26°C
Februari 29°C 19°C 26°C
Mars 31°C 20°C 26°C
April 32°C 22°C 27°C
Maj 33°C 22°C 28°C
Juni 33°C 23°C 29°C
Juli 33°C 23°C 29°C
Augusti 33°C 23°C 30°C
September 32°C 23°C 30°C
Oktober 31°C 23°C 29°C
November 30°C 21°C 28°C
December 29°C 19°C 27°C

Prognos för Playa del Carmen:

Övriga destinationer