Bild av Paris

Paris

Paris är en älskad stad av många och det är lätt att förstå varför, Paris har mycket spännande att erbjuda; konst, kultur, fantastiska byggnader, museer och inte minst bra shopping. Många av världens bästa modehus har sina huvudkontor här.

Paris är utan tvivel en av Europas och kanske världens mest romantiska städer. Det är många sevärdheter man bör besöka när man är i Paris, Eiffeltornet, Champs-Elysées, Sacre-Coer, Notre Dame, Triumfbågen, Louvre för att nämna några. Stan har mängder av fantastiska restauranger och caféer samt ett varierat, spännande nattliv. Paris har en mycket speciell atmosfär som måste upplevas!

Det är enkelt att ta sig runt i staden med metron, de flesta sevärdheter ligger på gångavstånd från metrostationen. Då staden är relativt liten till ytan kan man göra som parisarna, promenera från plats till plats.

Många tar sig en tur till Disneyland Paris, som ligger ca 30 km utanför stan. Hit reser man enkelt med tåg. Disneyland är en upplevelse både för barn och vuxna.

Det finns tre större flygplatser i Paris, Beauvais (BVA) som ligger ca 85 km från centrum, från BVA går det bussar och taxi. Mellan Charles de Gaulle (CDG) och centrum är det ca 23 km och med flygbuss tar det ca 45-60 min till centrum. Orly (ORY) ligger ca 14 km från centrum, och härifrån går det flygbuss, tåg och taxi till centrum.

Sök efter resor till Paris

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Paris:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 7°C 2°C
Februari 8°C 3°C
Mars 12°C 5°C
April 15°C 7°C
Maj 19°C 10°C
Juni 22°C 13°C
Juli 24°C 16°C
Augusti 25°C 15°C
September 21°C 12°C
Oktober 16°C 9°C
November 10°C 5°C
December 8°C 4°C

Prognos för Paris:

Flyg + Hotell

Montparnasse ★★★ 2n 2 223:-
Disneyland Paris ★★ 3n 2 405:-
Champs-Elysées ★★★ 2n 2 480:-

Sök efter resor till Paris

Karta

Paris

Övriga destinationer