Bild av Paris

Paris

Paris är en av världens vackraste och mest besökta städer. Den är elegant, sofistikerad, romantisk, mysig och full av charm.

När man tänker på Paris tänker man på eleganta fransmän, uteserveringar, breda boulevarder, den härliga franska maten, goda franska vinerna och inte minst det vackra språket. Paris är världens modehuvudstad. Paris är en vacker, stor och fantastisk stad som sträcker sig långt bort, med floden Seine som flyter så vackert genom staden.

Våren i Paris

Paris är en trevlig stad att besöka oavsett årstid, men våren i Paris anses vara något av det allra vackraste och mest romantiska du kan uppleva. Paris är en stad som är ett måste att uppleva och man bör ha varit där åtminstone en gång i livet. Paris är med sin elegans, fantastiska arkitektur, spännande historia, kulturella mångfald och många världsberömda turistattraktioner en oslagbar turistmagnet.

Shopping, mode och det goda livet

När det gäller Paris kommer man inte undan shopping, mode, kläder, kulinariska upplevelser och ett livligt nattliv. Det finns flera stora varuhus att besöka i Paris, men det har en egen oslagbar charm att promenera längs gatorna och besöka de olika specialbutikerna som ligger på marknivå. För dem som vill shoppa exklusiva varumärken ligger de stora modehusen på rad längs Champs Elysee, där de flesta av modehusen i Paris är belägna. I Paris finns allt vad hjärtat kan begära av kläder, skor, väskor, läder, smycken och bijouteri.

Paris är staden man reser till när man vill njuta lite extra av livet. I Paris finns det många prisvärda och bra hotellalternativ samt de lite dyrare hotellen, och självklart - om du är ute efter den största lyxen hittar du den också.

Restauranger, uteserveringar och det franska köket

Paris med alla sina uteserveringar har en särskild charm och atmosfär. Det franska köket är världsberömt och i Paris finns det ett enormt och innehållsrikt utbud av restauranger. Förutom rekommendationer måste man smaka sig igenom Paris franska gourmetkök på egen hand och maten följs oftast av en läcker fransk vin.

Sevärdheter

Paris har så många sevärdheter att det är omöjligt att nämna alla, och svårt att välja ut några få. Den ikoniska Eiffeltornet syns från många platser i staden. I den västra änden av huvudgatan Champs-Elysees ligger Triumfbågen. Montmartre ligger på sluttningen ovanför Paris. Åk gärna hit tidigt på morgonen, innan strömmen av turister och ät en fransk frukost med läckra croissanter och färska baguetter... Som sagt, det är omöjligt att skriva om sevärdheter i Paris. Det finns för många av dem. Ta gärna med dig ett par bra skor och upplev staden till fots. Vi lovar fantastiska upplevelser!

Sök efter resor till Paris

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Paris:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 7°C 2°C
Februari 8°C 3°C
Mars 12°C 5°C
April 15°C 7°C
Maj 19°C 10°C
Juni 22°C 13°C
Juli 24°C 16°C
Augusti 25°C 15°C
September 21°C 12°C
Oktober 16°C 9°C
November 10°C 5°C
December 8°C 4°C

Prognos för Paris:

Flyg + Hotell

Champs-Elysées ★★★ 2n 1 489:-
Disneyland Paris ★★★ 2n 1 539:-
Montparnasse ★★ 2n 1 569:-
Malakoff ★★★ 2n 1 569:-

Sök efter resor till Paris

Karta

Paris

Övriga destinationer