Bild av Berlin

Berlin

Berlin har efter murens fall år 1989 vuxit och restaurerats till en av Europas mest sprudlande och hetaste huvudstäder, återigen glänser de gamla paradgatorna och torgen. Mycket har gjorts för att sudda ut de tidigare gränserna mellan öst och väst, men man kan fortfarande se uppdelningen.

I västberlin är det området runt den stora affärsgatan Kurfürstendamm som dominerar och i östberlin är det gamla centrum vid Alexanderplatz. Mellan dessa formas nu det nya Berlins centrum, Potzdamer Platz. Berlin är en riktig kulturstad med mängder av aktiviteter. Bland annat så finns flera operahus, nationalmuseer och filmindustrins eget "hollywood". Flera gånger om året arrangeras festivaler och andra kulturevenemang. Nöjeslivet är rikt med många olika stilar, allt från klassiska tyska "bierstuben" med bompa bompa musik till trendiga techno- och house klubbar.

Det är enkelt att ta sig runt i Berlin med buss, spårvagn eller tåg.

Det finns tre större flygplatser i Berlinområdet, Tempelhof - THF - Tempelhof Airpost ligger ca 6 km utanför Berlin, och det går tåg och taxi. Tegel - TXL - Tegel Airport ligger ca 8 km utanför centrum och det går buss, tåg och taxi. Schonefeld - SXF - ligger ca 19 km utanför Berlin, och det går buss, tåg och taxi.

Sök efter resor till Berlin

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Berlin:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 3°C -2°C
Februari 4°C -2°C
Mars 8°C 1°C
April 13°C 4°C
Maj 19°C 9°C
Juni 22°C 12°C
Juli 24°C 14°C
Augusti 24°C 14°C
September 19°C 11°C
Oktober 13°C 6°C
November 7°C 2°C
December 4°C 0°C

Prognos för Berlin:

Karta

Berlin

Övriga destinationer