Bild av Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam är kanaler, broar, husbåtar,caféer och cyklar i en gemytlig stämning där nutiden möter dåtiden i en härlig kontrast. Det finns otaliga gränder som mynnar ut i små torg och som korsas av kanaler.

Amsterdam är ett shoppingparadis, dels på de stora kända affärsstråken, men om man letar sig lite utanför dessa så upptäcker man många smågator med många bra butiker och marknader.

När man ska gå till en bar i Holland så går man på café, det är där som Holländaren intar sin öl, te eller kaffe. Caféerna delas upp i bruna och vita, och de bruna är mer genuina mötesplatser, där man tar en öl och spelar biljard, och de vita är mer moderna, men de fungerar på samma sätt och har samma utbud som de bruna.

Det finns gott om sevärdheter, bland annat Van Gogh museet, Rembrandt Huis, Anne Frank Huis och Waag. Vid Damm ligger det kungliga slottet.

I Amsterdam finns allt, på både gott och ont, och det är vidsynthet som råder istället för trångsynthet. Toleransen är stor och det är ingen som förfasar sig åt det som är annorlunda, och uppkäftigt.

Från Schiphol flygplats till centrum är det ca 14 km.

Sök efter resor till Amsterdam

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Amsterdam:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 5°C 0°C 7°C
Februari 6°C 0°C 7°C
Mars 9°C 2°C 7°C
April 12°C 4°C 10°C
Maj 17°C 8°C 13°C
Juni 19°C 10°C 16°C
Juli 21°C 12°C 17°C
Augusti 22°C 12°C 19°C
September 18°C 10°C 19°C
Oktober 14°C 7°C 16°C
November 9°C 4°C 14°C
December 6°C 2°C 10°C

Prognos för Amsterdam:

Övriga destinationer