Bild av Palermo

Palermo

Palermo är Siciliens huvudstad och Italiens femte största stad med cirka 700 000 invånare. Staden har ett historiskt centrum med fantastisk arkitektur, kyrkor, katedraler, marknader och restauranger, och den är känd för att vara charmigt kaotisk med en spännande kultur, god mat och ett pulserande folkliv.

Siciliens huvudstad är under förändring

Siciliens huvudstad är på god väg att bli en av de mest trendiga städerna i Medelhavsområdet. Om staden tidigare har haft ett något "slitet" rykte är det på väg att bli gammal och bortglömd historia, för dagens Palermo är något helt annat. Här blandas tidigare tiders historia och arkitektur med innovation, moderna konstgallerier och trendiga kaféer.

Palermo har dock inte blivit varken för kommersialiserad eller för turistifierad. Staden är autentisk och besökare blandas obekymrat med det lokala livet på marknader och på de populära, fortfarande familjeägda trattoriorna.

Mat och dryck i Palermo

Palermo är känd för att ha en levande matkultur med allt från den enklaste och mest välsmakande gatumat till "fine dining" på högsta nivå. På matmarknader som Ballarò och Vucciria hittar du lokala specialiteter som arancini (risbollar), panelle (friterad kikärtsbakelse), sfincione (en slags siciliansk pizza). Förutom gatumat hittar du de bästa restaurangerna där innovativa kockar har använt moderna tekniker och blandat traditionell mat med nya smaker.

Nöjesliv, nattliv och sociala mötesplatser

Palermo har flera naturliga mötesplatser som till exempel Foro Italico och det nyrenoverade Piazza Magione. Här möts både lokalbefolkningen och turister för att koppla av, träffa vänner eller se en utställning eller kanske en "live performance".

Nattlivet är mångsidigt och livligt och består av nattklubbar, kaféer och barer. Här finns klubbar med livemusik och DJ . Öppettiderna är generösa, och har du kraft och energi kan du dansa ända tills solen går upp igen.

Stränder nära Palermo

Palermo ligger vid havet och det är inte långt från staden till stranden. Mondello är kanske den mest kända stranden och ligger bara 10 km från staden. Stranden är nästan vit och finkornig, och vattnet är klart. Längs stranden finns både strandklubbar, restauranger och inte minst – uthyrning av diverse vattensportaktiviteter. Isola delle Femmine är en lugnare strand. Vattnet är lika klart och stämningen passar kanske bättre om du är ute efter lugn och ro.

Sök efter resor till Palermo

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Palermo:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 10°C 16°C
Februari 15°C 10°C 15°C
Mars 16°C 11°C 15°C
April 18°C 13°C 16°C
Maj 22°C 16°C 20°C
Juni 25°C 20°C 24°C
Juli 28°C 23°C 26°C
Augusti 29°C 24°C 27°C
September 27°C 22°C 26°C
Oktober 23°C 18°C 23°C
November 19°C 14°C 21°C
December 16°C 12°C 17°C

Prognos för Palermo:

Flyg + Hotell

Hotel Columbia ★★ 7n 3 719:-
Casena Dei Colli Hotel ★★★ 7n 3 969:-
Europa ★★ 7n 4 359:-
Villa Scaduto Residence ★★★★ 7n 4 489:-
Astoria Palace Hotel ★★★★ 7n 4 739:-
B&B Hotel Palermo Quattro Canti ★★★ 7n 4 841:-
Athenaeum Palermo ★★★ 7n 4 889:-
Hotel Joli ★★★ 7n 4 899:-
Villa D Amato ★★★ 7n 4 949:-
Politeama Palace ★★★★ 7n 4 988:-

Sök efter resor till Palermo

Karta

Palermo

Övriga destinationer