Bild av Taormina

Taormina

En bra bit upp i bergssluttningen på östkusten av Sicilien ligger Taormina. Denna stad är Siciliens äldsta turistort men är förhållandevis okänd bland skandinaviska semesterfirare.

Läget är majestätiskt med utsikt över det Joniska havet och mot vulkanen Etna.

Livliga Taormina

Under sommarmånaderna från maj till september är det fullt av liv i Taormina. På gågatan Corso Umberto myllrar det av folk bland butiker och uteserveringar, och om du ändå tar en avstickare ut i de små gränderna som går kors och tvärs på båda sidor, är det fortfarande möjligt att hitta små pizzerior med lugn atmosfär.

Gatorna är smala och kullerstensbelagda med modebutiker och otaliga små kaféer och restauranger. Kom ihåg att stanna vid en av de populära glassbarerna (gelateria) som finns här och där, och smaka på någon av de fantastiskt goda hemgjorda glassarna. Har du väl fått smak för det finns det en viss chans att du kommer att göra det till en daglig glasspaus.

Utsikt och utflykt

En promenad upp till den gamla fästningen Castello di Taormina är absolut värd mödan, och när du ändå är i gång, varför inte ta dig hela vägen upp till den lilla staden Castelmola på toppen av berget? Härifrån är utsikten fantastisk över Taormina, havet och till Isola Bella och stränderna längs kusten.

Strandliv vid Taormina

Isola Bella ligger vid havet nedanför Taormina. Detta är en liten "ö" som är förbundet med fastlandet genom en smal landremsa. Här finns flera stränder både med sten och sand, och det finns solstolar och parasoller att hyra. Om du inte känner för att promenera kan du ta linbanorna som går mellan Isola Bella och Taormina.

Sök efter resor till Taormina

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Taormina:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 10°C 16°C
Februari 15°C 10°C 15°C
Mars 16°C 11°C 15°C
April 18°C 12°C 17°C
Maj 22°C 16°C 20°C
Juni 27°C 20°C 25°C
Juli 30°C 23°C 27°C
Augusti 30°C 24°C 27°C
September 28°C 22°C 26°C
Oktober 23°C 18°C 23°C
November 19°C 14°C 21°C
December 16°C 12°C 18°C

Prognos för Taormina:

Karta

Taormina

Övriga destinationer