Fuerteventura har de vackraste och mest imponerande stränderna på Kanarieöarna

Fuerteventura har de vackraste och mest imponerande stränderna på Kanarieöarna

Fuerteventura

Fuerteventura är solens och vindarnas ö, och den näst största av Kanarieöarna. Trots storleken är det mycket lugnare tempo och långt färre turister på Fuerteventura än på grannöarna Teneriffa och Gran Canaria.

Fuerteventura har över tretusen soltimmar per år, och är känd för sitt goda klimat och fina stränder. Fuerteventura är den kanarieön som ligger närmast Afrika, och klimatet liknar resmål som Florida eller Mexico. Det kristallklara vattnet ger fantastiska dykförutsättningar, och den behagliga vinden är perfekt för windsurfare.

Fuerteventura passar alla, tack vare den stora variationen av aktiviteter. Här får du allt från sport och strandliv, till utflykter till avskilda platser som helt och hållet får dig att glömma vardagens stress.

Sol och bad på Fuerteventura

Fuerteventura har de längsta, bredaste och vackraste stränderna bland sina systeröar. Nästan oavsett var du vänder blicken ser du ljusa sandstränder. Vissa stränder är lite mörkare, och andra påminner mer om en öken av böljande sanddynor.

Dykning, surfing, windsurfing, kitesurfing och SUP (stand up paddle) är några av de mest populära aktiviteterna på Fuerteventura. Dessutom är det perfekta förutsättningar för härliga cykelturer, jogging och andra sporter på land. En annan aktivitet många ägnar sig åt på ön är full avkoppling under ett parasoll – antingen på stranden eller vid poolkanten.

Populära resmål på Fuerteventura

Det finns flera populära semesterorter på Fuerteventura, och Corralejo på öns sydspets är mest besökt. Hit går det också färjor från Playa Blanca på grannön Lanzarote. Med en gång man ankommer Corralejo förstår man varför stan är så populär. Långa gyllengula sandstränder möter dig när du svänger av från motorvägen, och det är så pass mycket plats att du utan problem kan hitta en avskild plats att lägga handduken på.

Ett annat populärt resmål på Lanzarote är Jandía. Jandía är kanske mest känt bland vindsurfare, eftersom det hålls ett stort mästerskap här varje år i augusti. Strandlivet i Jandía är fantastiskt – trots att det förstås blåser en del.

Är du ute efter en avslappnande semester är Costa Calma ett bra val. Som namnet antyder är detta lugnets och avslappningens kust. Stränderna breder ut sig längs hela området som Costa Calma utgör, och det är gott om plats för allt från soldyrkare till barnfamiljer.

Om du reser till Fuerteventura för att spela golf, är Caleta de Fuste på östkusten ett bra val. Här hittar du två välskötta golfbanor med fantastiskt läge vid havet.

Sök efter resor till Fuerteventura

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Fuerteventura:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 20°C
Februari 21°C 14°C 19°C
Mars 22°C 15°C 19°C
April 22°C 15°C 19°C
Maj 24°C 16°C 20°C
Juni 25°C 18°C 21°C
Juli 27°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 22°C
September 27°C 20°C 23°C
Oktober 25°C 19°C 23°C
November 24°C 17°C 22°C
December 21°C 15°C 20°C

Prognos för Fuerteventura:

Flyg + Hotell

Las Playitas ★★ 7n 4 298:-
Corralejo ★★★ 7n 4 472:-
Caleta de Fuste ★★★ 7n 4 540:-
Jandía ★★ 7n 5 206:-
Costa Calma ★★★★ 7n 5 250:-
Lajares ★★★★ 7n 5 284:-
El Cotillo ★★★★ 7n 5 467:-
Costa de Antigua ★★★ 7n 5 754:-
Tarajalejo ★★★★ 7n 7 608:-

Sök efter resor till Fuerteventura

Karta

Fuerteventura

Destinationer i Fuerteventura

Övriga destinationer