Flamingo Beach, Lanzarote

Flamingo Beach, Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote är en av de nordligaste Kanarieöarna, känd för stilfulla byggnader, hisnande natur och välskötta planteringar. Landskapet är starkt präglat av att Lanzarote är en vulkanö och bjuder på spännande grottor, lavaslätter, bördiga odlingsområden och mäktiga vyer.

Vulkanön Lanzarote är inte som de andra kanarieöarna. Det har nog mycket med naturen att göra, som skiljer sig ganska mycket från systeröarnas. Står du på en av de mer eller mindre silverfärgade bergstopparna, och ser ut över landskapet runt dig, är det inte så konstigt om du tror att du har landat på månen snarare än på Kanarieöarna. Faktiskt är Lanzarotes landskap så unikt att UNESCO har satt ön på sin "World biosphere reserve"-lista, just för att bevara naturen. Och Lanzarote är verkligen en välbevarad ö, med en autentisk charm som är lätt att älska.

Lanzarotes vackra stränder

Lanzarote är känt för sina förstklassiga stränder. De är en vacker blandning av några få svarta lavastränder, och en mängd gyllengula stränder med finkornig sand. De största och mest populära resmålen är Puerto del Carmen och Playa Blanca.

Puerto del Carmen ligger på Lanzarotes sydöstkust och har ett varierat uteliv, många bra restauranger och flera fina stränder. Playa Blanca ligger på öns södra spets och är ett lite lugnare resmål. Många anser att man hittar Lanzarotes vackraste stränder i ochc runt Playa Blanca.

Lanzarotes berömda arkitektur

Namnet César Manrique är starkt förknippat med Lanzarote. Manrique var en konstnär och arkitekt, känd långt utanför Lanzarotes gränser. Man kan säga att han har en stor del av äran för att ön har behållit sin ursprungliga arkitektur, trots att den blivit en populär charterdestination, genom att han såg till att det bland annat blev förbjudet att bygga höghus och större hotellanläggningar.

Du hittar flera av Manriques konstverk på Lanzarote – bland annat i grottan Jameos del Agua, som ligger 20 minuter från Costa Teguise. Grottan är idag omgjord till en bar och konsertscen, och är väl värd ett besök. Det är också César Manrique som står bakom de vackra havsbassängerna i Puerto de la CruzTeneriffa.

Restauranger og uteställen på Lanzarote

Det finns många bra restauranger att välja mellan på Lanzarote. Du hittar både kanarisk mat, massa färsk fisk och skaldjur och tapas här, men det finns självklart också gott om restauranger med internationella kök. Lanzarote är ingen party-ö direkt, men det finns ändå ett bra urval trevliga barer och ett par nattklubbar i de större semesterorterna.

Natur och utflykter på Lanzarote

Mitt på ön ligger nationalparken Timanfaya, där du kan vandra runt till fots eller hyra en kamel (!). I Timanfaya hittar du många spännande restauranger som tillagar mat direkt i eller på det heta berget, med hjälp av värmen från jordens inre.

Det finns många spännande utflykter att uppleva på Lanzarote, och vill du se så mycket som möjligt bör du absolut hyra bil. Det tar runt 1.5 timme att köra från norr till söder, och något längre om du vill följa kusten. I Costa Teguise på Lanzarotes östkust ligger en 18-håls golfbana och många bra stränder för den som är intresserad av windsurfing. Lanzarote passar verkligen alla – från barnfamiljen som är ute efter en semester fylld av aktiviteter, till pensionären som bara vill slappna av och njuta det härliga klimatet.

Lanzarotes flygplats ligger på sydöstkusten, drygt 10 minuter norr om Puerto del Carmen.

Sök efter resor till Lanzarote

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Lanzarote:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 16°C 18°C
Februari 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
April 22°C 17°C 18°C
Maj 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
Augusti 26°C 22°C 27°C
September 26°C 22°C 24°C
Oktober 26°C 21°C 21°C
November 24°C 18°C 21°C
December 22°C 17°C 19°C

Prognos för Lanzarote:

Flyg + Hotell

Puerto del Carmen ★★★ 7n 5 025:-
Costa Teguise ★★★★ 7n 5 122:-
Playa Blanca ★★★ 7n 5 878:-
Yaiza ★★★★★ 7n 5 889:-
Arrecife ★★ 7n 6 148:-
Puerto Calero ★★★★ 7n 8 452:-
La Santa ★★★★ 7n 11 512:-

Sök efter resor till Lanzarote

Karta

Lanzarote Island

Destinationer i Lanzarote

Övriga destinationer