Bild av Istanbul

Istanbul

Istanbul, är staden som ligger både i Europa och Asien, med spännande kultur, historiska monument i världsklass och inte minst ett pulserande, kosmopolitiskt stadsliv. Istanbul är en folkrik stad där det moderna stadslivet smälter samman med gammal tradition. Här får du allt hjärtat kan önska när det gäller shopping, matkultur, fantastiska sevärdheter och en helt speciell atmosfär.

Europa och Asien i en och samma stad

Istanbul delas mitt itu av Bosporus-sundet. På den västra sidan av kanalen ligger den europeiska delen av Istanbul medan den östra sidan ligger i Asien. De flesta sevärdheterna ligger på den västra sidan. En båttur på Bosporus är absolut att rekommendera.

Två av de mest kända byggnaderna i Istanbul är Hagia Sofia. Den har genom tiderna fungerat både som kyrka, moské och museum. Idag är det en moské. Precis bredvid den storslagna Hagia Sofia ligger den Blå moskén, även känd som Sultanahmet-moskén.

Istanbul har några av världens äldsta ångbad, eller hamam. Du har inte varit i Istanbul om du inte har testat något av dessa, och om du verkligen vill göra det ordentligt beställer du en skrubb av en äkta badmästare som tvålar in dig och sedan skrubbar dig från topp till tå.

Istanbul sover aldrig

Här kan du njuta av en 'rooftop bar', spendera en lugn kväll på en jazzklubb eller festa hela natten på en av de många nattklubbarna, gärna med utsikt över Bosporus. Utbudet av restauranger är så stort att det är omöjligt att välja rekommendationer, men staden erbjuder mat från alla världsdelar och i alla prisklasser. Om du vill ha en snabb måltid 'på språng' är inte det heller något problem då utbudet av god streetfood är nästintill oändligt.

Sök efter resor till Istanbul

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Istanbul:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 9°C 3°C 9°C
Februari 9°C 3°C 8°C
Mars 12°C 4°C 9°C
April 17°C 8°C 11°C
Maj 22°C 12°C 17°C
Juni 26°C 16°C 22°C
Juli 28°C 18°C 26°C
Augusti 28°C 18°C 26°C
September 25°C 16°C 23°C
Oktober 20°C 12°C 19°C
November 15°C 8°C 15°C
December 11°C 5°C 12°C

Prognos för Istanbul:

Karta

Istanbul

Övriga destinationer