Bild av Aten

Aten

Aten är en charmig stad som erbjuder en fascinerande historia från tusentals år tillbaka i tiden. Aten har ett stort utbud av uteserveringar, restauranger, nattklubbar och barer.

Aten är även Greklands huvudstad och ligger på halvön Attika. Äldsta bosättningen i Aten var ungefär 5000 år före Kristus. Aten är centrum för vetenskap och ekonomi och har en mångsidig industri och en betydande turism. Aten är staden med en av de mest spännande historierna i världen. Det var i Aten demokratin infördes av de vise män. Aten är omgiven av bergen Ymmytos, Pendeli och Parnitha, och Saroniska bukten. En promenad i den historiska triangeln, Plaka, Thission, Psyri som är stadens gamla kvarter, ger dig en känsla av att vara tusentals år tillbaka i tiden. Det är en mycket speciell atmosfär i denna del av Aten. Det är en stor kontrast till den mer moderna delen av Aten som består av lyxiga köpcentra och restauranger.

Det finns en plats som du måste besöka i Aten, Akropolis, som är ett av de viktigaste monumentet från forna tider och som finns att hitta i vår del av världen. Det är inte svårt att hitta dit eftersom det ligger precis ovanför den gamla staden Plaka. Akropolis är ett litet berg som ligger cirka 150 meter över havet och som består av ett antal olika byggverk, med Parthenon, som den mest kända. Sevärdheterna är i allmänhet ganska nära varandra i Aten, vilket gör det till en trevlig stad att promenera i.

Aten har även andra viktiga historiska platser; Odeion och Herodes Atticus, Olymbion, romerska marknaden, Panathinaiko Stadion eller Kallimarmaro också i Aten. Aten var värd för OS i 2004, då staden fick ett ansiktslyft.

Utbudet av äkta grekisk mat är naturligtvis stort på restaurangerna i Aten. Mousaka med grekisk sallad smakar fantastiskt bra här. Nattlivet i Aten har mer än tillräckligt stort urval för att tillfredsställa mest partysugna. Livet på de populära nattklubbar tar fart efter midnatt och varar till tidig morgon. Det finns massor av bra butiker för de som gillar att shoppa. Vackra hantverk, designerkläder, skor och smyckesbutiker finns över hela Aten.

Den bästa tiden att besöka Aten är på våren eller sent på hösten.

Sök efter resor till Aten

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Aten:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 6°C 16°C
Februari 14°C 7°C 15°C
Mars 16°C 8°C 16°C
April 20°C 12°C 16°C
Maj 25°C 15°C 19°C
Juni 30°C 20°C 23°C
Juli 33°C 22°C 26°C
Augusti 32°C 22°C 27°C
September 29°C 19°C 25°C
Oktober 23°C 15°C 23°C
November 19°C 11°C 20°C
December 15°C 8°C 17°C

Prognos för Aten:

Flyg + Hotell

Piraeus ★★★ 3n 3 305:-

Sök efter resor till Aten

Karta

Athens

Övriga destinationer