Bild av Skiathos

Skiathos

Skiathos är ett paradis för strandälskare. Faktiskt ligger mer än 60 av Greklands vackraste stränder här – och tack vare det praktiska läget rätt öster om fastlandet är Skiathos ett perfekt ställe att utgå från om du vill på grekisk öhoppning!

Skiathos är en relativt liten ö som tillhör den grekiska ögruppen Sporaderna. Att ön är liten spelar inte så stor roll, för här finns det både en mängd spektakulära stränder och en iögonfallande vacker natur. Dessutom är staden Skiathos en hotspot för folk från hela Europa som uppskattar vackra omgivningar i en avslappnad och ändå livlig atmosfär.

Skiathos stad

De flesta som reser till Skiathos väljer att bo i Skiathos stad. Det är också här de flesta fastboende på ön håller till. Staden är uppbyggd runt två små kullar och är både livlig och populär bland IT-folk från hela Europa under sommarmånaderna.

Det finns många restauranger och butiker i Skiathos huvudstad. I den gamla delen av stan är gränderna smala och charmiga, och nere vid hamnen ligger caféerna, loungebarerna och restaurangerna tätt intill varandra. Vill du lyxa till det ordentlig kan du besöka en av de två stora yachthamnarna, där det finns gott om gourmetrestauranger och exklusiva butiker.

Sol, bad och stränder på Skiathos

Stränderna på Skiathos anses vara några av de bästa i hela Egeiska havet. Och trots att ön är liten, finns det många stränder på Skiathos!

Strax utanför Skiathos stad ligger en av dem; Megali Ammos. Denna strand ligger så centralt till att man lätt kan promenera hit för ett dopp mellan caféliv och shopping i stan.

På södra Skiathos hittar du Koukounaries Beach, som anses vara den vackraste på ön. Koukounaries är långgrund, välställd och har rent och turkost vatten. Här trivs både barnfamiljer och par på romantisk semester, och det finns gott om solstolar och parasoll att hyra.

De flesta stränderna, och speciellt stränderna på södra Skiathos, har ett brett utbud av vattensportaktiviteter; inklusive två dykskolor.

Utflykter och aktiviteter på Skiathos

Förutom att ägna sig åt dykning och andra vattensporter är det trevligt att vandra på Skiathos, och bara njuta av den vackra naturen. Köp gärna en vandringskarta och promenera längs några av de fina lederna som finns runtomkring på ön. Den gamla historiska huvudstaden Kastro ligger längst norrut på Skiathos, och är väl värd ett besök om du är sugen på en dagsutflykt i kulturens tecken.

Vill du kombinera en vistelse på Skiathos med ett par dagar på andra öar? Inga problem – det går båtar från Skiathos till de vackra grannöarna Skópelos och Alonissos dagligen, samt till fastlandet. Skiathos är med andra ord en perfekt destination för den som vill öhoppa i Greklands vackra skärgård!

Sök efter resor till Skiathos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Skiathos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 12°C 7°C 15°C
Februari 13°C 8°C 14°C
Mars 14°C 9°C 14°C
April 18°C 12°C 15°C
Maj 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 19°C 25°C
Juli 28°C 22°C 27°C
Augusti 27°C 21°C 27°C
September 25°C 19°C 26°C
Oktober 20°C 15°C 22°C
November 17°C 12°C 18°C
December 14°C 9°C 16°C

Prognos för Skiathos:

Flyg + Hotell

Megali Ammos ★★ 7n 3 495:-
Skiathos ★★★ 7n 4 394:-
Troulos ★★ 7n 4 732:-
Koukounaries ★★★ 7n 5 120:-

Sök efter resor till Skiatos

Karta

Skiathos

Destinationer i Skiathos

Övriga destinationer