Bild av Irland

Irland

På Irland möts man av ett vackert böljande grönt landskap och trevliga människor. Naturen är storslagen och på västkusten även väldigt dramatisk med branta klippor som stupar ner i Atlanten. Irlands intressanta och spännande historia har fascinerat många, och härifrån kommer flera kända författare som bland annat James Joyce, Oscar Wilde och Jonathan Swift.

Det finns mycket att se och göra på Irland oavsett om man väljer att vara i huvudstaden Dublin eller om man vill upptäcka Irland på egen hand. Väljer man det senare så rekommenderas att man hyr bil för att upptäcka denna gröna vänliga ö. När man väl har vant sig vid vänstertrafiken så är det lika naturligt som att köra högertrafik. Nationaldrycken framför alla är Guinness, det svarta ölet med den tjocka gräddiga skumkronan.

Runt om på Irland ligger det flera whiskydestillerier. Söderut ligger bland annat Midleton där Jameson, Black Busch, Paddys och Bushmills med flera tillverkas. Varje by man kommer till har sin egen pub, som är en naturlig mötesplats för byns invånare. Flera kvällar i veckan är det liveband och allsång. Pubkulturen på Irland är välkomnande och vänlig. Andra städer som är värda att besöka är Cork, Kilkenny, Killarney och Shannon och naturligtvis småbyarna runt om. Reser man på egen hand så är B\&B - bed and breakfast - ett mycket prisvärt alternativ, där man får möjlighet att bo hemma hos en Irländsk familj som gärna hjälper till med förslag på utflykter och boende.

Dublin Airport (DUB) ligger ca 9 km utanför staden, och det går bussar och taxi.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Discover Ireland EN)
Yahoo Weather (EN)

Sök efter resor till Irland

Väder och temperaturer

Prognos för Irland:

Flyg + Hotell

Dublin city ★★★ 2n 2 399:-
Cork city ★★★★ 5n 12 266:-
Kilkenny ★★★★ 7n 15 472:-

Sök efter resor till Irland

Karta

Ireland

Destinationer i Irland

Övriga destinationer